Laskujeni mukaan nyt oli Pulun kolmas ja Tirpan ensimmäinen joulu. Myös ensimmäinen joulu, jolloin sukkuloimme sukuloimassa useammassa paikassa. Plussat: sukulaisia on kiva nähdä, koska he ihailevat jälkikasvuamme. Miinukset: tuntikausia autossa istumista. Tosin tällä kertaa selvisimme vähin hermovaurioin, koska etukäteisvarautuminen. Tirppa nukkui, ja Pululle oli varattuna riittävästi mehua, keksejä, naksuja ja lastenlauluja.

En kerta kaikkiaan pysty lakkaamaan ihmettelemästä, miten erilaisia lapset ovat. Tirppa nukahtaa välittömästi, kun auto lähtee liikkeelle.Häneen toimivat kaikki tavallisimmat vauvankasvatusoppaiden unisäännöt: esimerkiksi lapsen annetaan vänistä itsensä uneen ja kas hän nukahtaa. Ällistyttävää!

Tirppa osaa näin kolmikuukautisena tarttua asioihin, hymyillä ja nauraa, sekä kääntyä kyljelleen. Hyvä Tirppa! Yösyöttöjä on yhdestä kolmeen, päiväuniakin edelleen ihan holtiton määrä. 56 cm vaatteet on laitettu kierrätykseen. Tirppa vetää nykyään safkansa noin vartissa, joten meikäläisellä alkaa taas olla aikaa muuhunkin kuin syöttämiseen.

Pulu on puolestaan ruvennut kertomaan stooreja, siis monilauseisia tarinoita maailman menosta. Pulu myös vastailee kysymyksiin useammalla lauseella ja nauraa unissaan. Lisäksi hän on oppinut pelaamaan Dominoa, lyömään palloa sählymailalla ja nauttimaan liukumäestä ja muusta pulkkailusta. Myöskin hiihtäminen onnistuu, vaikka 10 minuuttia kerrallaan tuntuu riittävän sitä lajia. Hampaiden harjaus ei enää ahista, eikä myöskään kynsien tai tukan leikkuu. Vaatteiden pukeminen ei edelleenkään kiinnosta. Yöheräily on taas kuvioissa, nyt pitää päästä vessaan tai saada lohtua pahoihin uniin.

Pulu ja Tirppa tulevat toimeen keskenään vallan mainiosti. Pulu tuo Tirpalle leluja, Tirppa hymyilee ja nauraa Pululle, Pulu halii pikkuveljeä. Äidin ja isin kaipuu näkyy Pululla lähinnä sylinkipeydessä, mutta onneksi isi kelpaa silloinkin, kun äitiä ehkä ekaksi olisi kaivattu.

Ehkäpä tämä alkaa tästä lutviutua, kahden lapsen kanssa eläminen. Kun vain saataisiin paikalle yksi kevät, niin helpottuisi ulkona liikkuminen. Eihän tässä montaa kuukautta enää...