Arvatkaa, montako tuntia tuli unta viime yönä? 3 (3). Ja siihen puolitoista (<2) aamupäikkäreitä päälle. Eikä edes yhteen putkeen, vaan parhaimmillaan jopa puolisen tuntia (0,5 h) kerrallaan. Pahimmillaan just sen verran, että ehdin vetää peiton korville ja huokaista.

Mies nimittäin kuorsasi flunssassaan. Aika kovaa, koska tuli korvatulppien läpi. Enkä voinut mennä olohuoneeseenkaan nukkumaan, koska niin kovassa kuumeessa ei muutenkin huonosti heräävä mieshenkilö herää, vaikka vauva tulisi tramppaamaan naamalle. Ja sit kun se lopetti kuorsaamisen, se rupesi vääntelehtimään ja hikoilemaan ihan holtittomasti. Ja tunkemaan iholle, koska oli ilmeisesti kylmä. Ihan vaan hampaiden kalinasta päättelin. Katsokaas kun kyllä täällä hoksottimet pelaavat vaikka missä kiukussa.

Ja lapsi heräili noin ziljoona kertaa. Masuvaivoihin. Mahassa kupli siihen malliin, että sen räjähtelyn tunsi ihon läpi. Pystysylittelyyn Pulu aina sammui, mutta heräsi useimmiten välittömästi, kun laski sänkyyn. Yritin jopa nukuttaa mahallaan, mutta siitä mitään tullut. Kukas sitä nyt pysyy mahallaan makuulla, jos voi testailla konttausasentoa ja muita akrobatiameininkejä?

Niinpä luovutin aamuneljältä (4.07) ja julistin aamun. Lapsi leikkimään leikkimatolle, ja itse sohvalle tilannetta seurailemaan. Läppärin kanssa. Ja myslin. Lapsi alkoi sipata aamukuuden pintaan (6.12) ja saatiin nukkua aamukasiin. Missä vaiheessa rintama oli räjähdysaltis ja vaati syömisen jälkeen tunnin lypsämistä. On kuulkaa niin nätti rivi maitopilttipurkkeja jääkaapin ylähyllyllä, ettei koskaan.

Ja se onkin hyvä homma, koska olen kupla-analyysissani päätynyt siihen, että ilmavaivat johtuvat joko Rela-tipoista tai Tuttelista. Yöt ovat nimittäin ruvenneet rikkonaisemmiksi, kun siirryimme Nanista Tutteliin pari päivää sitten. Mutta samalla rupesin antamaan Rela-tippoja, koska Pulun maha meni kovalle.

Tänään korkkasin uuden Rela-tippapurkin varmuuden vuoksi, jos vanha on mennyt pahaksi. Ja mennään tasoittavasti pelkällä äidinmaidolla pari päivää. Jos ei yöt helpotu, niin se on Relojen loppu sitten.

Oon ollut koko päivän aika vihainen, mutta se johtuu varmaan enimmäkseen väsymisestä. Lenkillä käyminen auttoi vähän. Nyt on tosin mullakin maha ihan sekaisin. Ehkä meillä on joku mahatauti?

Tää ois nyt virallinen en jaksa, eikä kiinnosta.