Tässä muutamien ensimmäisten päivien aikana ollaan vauvan kaa opittu uusia temppuja ja taitoja ihan ällistyspällistysvauhtia. Eilen tultiin synnäriltä kotiin, ja opittiin lisää. Pääosassa eilen: vaipat.

Osastolta oli jäänyt paitsi kertikset jalkaan, myöskin kertiksiä Liberon korruptiokassiin. Oltiin niin väsyksissä kotimatkan jälkeen, että parit ekat kotivaipat mentiinkin sitten kertiksillä. Hei, jos mies ajaa vappuaattona rystyset valkoisena kaupungin läpi, ja vaihtaa vielä vaipat, niin mennään kyllä justiinsa sillä setillä, joka tuntuu vaivattomimmalta.

Päikkäreiden ja skumppalasin jälkimainingeissa laitettiinkin sitten ihan miehen aloitteesta vaihtaen kestiksiin. Koska siinä vaiheessa oli jo kahdet ryynärit saatu aikaiseksi (meidän poika on niin tuottelias) ja mieskin hokasi, että ei nää kertikset välttis ole elämän pelastus edes työmäärältään. Koska jonkunhan ne pitää kiikuttaa roskiin, ja meikän sektioarpi ei tällä hetkellä anna periksi juosta kahta kerrosta ylösalas kuin ihan todella pakolliset menot.

Ja niin sitä sitten ladattiin yhdessä äitiyspakkauksen Imse Vimset flanelletella. Ja voi kun tuli hyvä! Poika viihtyy, eikä rimpulareisistään huolimatta ole päästänyt kakkia ohi kertaakaan, vaikka  sitä on tullut jo päästeltyä useampaan otteeseen (sanoinko jotain tuotteliaisuudesta?). Oli nerokasta toimintaa, että tuli kuukkeloitua kestovaippainfot pesuohjeineen ennen synnäriä, ja hankittua vaippasanko kansineen ajoissa, kerta muuten olisi voinut olla hiukan vähemmän jouhevaa ohjeistaa miestä vaipanhoidossa. Omat jälkivuotokestikset menee muuten samaan sankoon.

Opittiin toki muutakin vaipoista. Esimerkiksi, että vaippaa ei kande vaihtaa heti ja välittömästi ekan turahduksen jälkimainingeissa. Vasta tokasta tai kolmannesta otetaan. Etenkin silloin, jos vauva vielä venkoilee jalkojensa kanssa levottomasti. Ja/tai on syönyt juuri.

Tällä hetkellä kone soittaa kestis-, lakana- (anopin ostamat uudet) ja pyyhepyykkiä ja perheen pojat nukkuvat kukin omassa sängyssään. Oon ihan jouluissani. Ja väsynyt. Ollaan selvitty ekasta kotiyöstä kaikki hengissä. Vaikka väsynyttä meininkiä onkin. Mutta edelleen hengissä kuitenkin.