On käynyt ihan älyttömän hyvä flaksi jo eilisillasta lähtien. Lapsi nukahti normisti kasin pintaan - ja nukkui läpi koko yön aamukuuteen. Kiitos ja ylistys Nukkumatille ja Ventolinelle.

Ventolinen määräsi lääkäri keskiviikkona, mutta sen kanssa on ollut vähän hankaluuksia. Koska salbutamoli piristää lapsen pariksi tunniksi, ja lääkettä pitäisi antaa vartti ennen nukkumaanmenoa, jotta sen vaikutus olisi parhaimmillaan siinä vaiheessa, kun lapsella alkaa ensimmäinen yskitysjakso. Mutta eilen osattiin ajoittaa lääke just nappiin ennen iltapuuroa, eikä lapsen tarvinnut vengota pirteänä, mutta rättiväsyneenä. (Ja tänään ei ehkä tarvitse enää antaa koko lääkettä.)

Aamulla puolestaan onnistuttiin käymään hiekkiksella justiinsa ennen kuin alkoi satamaan. Siis tunti ehdittiin hengailla ja sade alkoi kun oltiin päästy ruokapöytään.

Nyt alkaa myös näyttää siltä, että Pulu on oppimassa potalle. Viikonlopun aikana on tullut aina pissi pottaan, kun ollaan potalle menty ruokailun jälkeen. Kivakiva! Toki vaippoihin tulee vielä monta pissiä, mutta konsepti alkaa olla hallinnassa, eikä Pulu yritä potalta ylös kuin vasta pissin tultua.

Päiväkodista tuli ilmoitus, että Pululle on hoitopaikka. "Palvelun päättymispäivämäärä: kunnes lapsi siirtyy kouluun", eli nyt ei sitten pitäisi olla hoitopaikkahuolia muutamaan vuoteen. Tai siis viihtymis- ja sairaushuolia taatusti on, mutta eipä tarvi miettiä, kuka pääsee hoitamaan ja milloin. Iso taakka putosi.

Ja mikä parasta ikinä, Pulun refluksivaiva näyttää olevan menneen talven lumia. Mahtavaa! Gavisconiakaan ei ole annettu enää viikkoon, omenaa ja paprikaa sekä muita happamia ruokia on edelleen vältelty. Eikä Pulu ole silti hikkaillut tai röyhtäillyt mitenkään erityisen paljon. Röyhyntarve tulee ehkä kerran päivässä ruokaillessa, eikä se tunnu useinkaan vaivaavan Pulua lainkaan. Jos tämä tilanne tällaisena pysyy, niin ei tarvitse lähteä gastroskopiaan!

Sitäpaitsi, mullapa on vielä nukkuva lapsi, kupponen teetä ja iso siivu pullaa!