Käytiin eilissäpäivänä viikon ruokaostokset. Esim. lapselle valmisruokapurkkeja, jotta saadaan kätevästi purkkeja kotitekoisille sörsseleille. Ja eikö kuulkaa käynyt vahinko. Kyllä kävi. Ja vielä salaa.

Hävytöntä.

Nimittäin nythän on niin, että lastenruokapurkit on värikoodattu vauvan iän, eikä suinkaan sisällön mukaan. Tämä siis kävi ilmi kotona eilen. Joo, Esikko tässä terve, kärsin vauvaperheellisen väsymyksestä jo neljättä viidettä kuukautta, ja taudinkuvaan kuuluu olennaisesti, että myöskin yhteen-, vähennys- ja muu laskento on aika haastavaa.

Lopputulemana meillä siis aloiteltiin eilen paitsi porkkana-perunasose, myöskin luumusose. Koska luumusose hävyttömästi naamioitui mustikkasoseeksi, kun lapoin niitä purtiloita koriin lastenruokakäytävällä. Kotona piti sittemmin hivuttaa kaurapuuro epälämpimämmäksi (ks. ed.) ja katsoin, että kah, kylläpä näyttää mustikkasose pahentuneen purkkiin, kivakiva. No ei sit ollutkaan, vaan vika oli ihan omassa käsi-katsekoordinaatiossa kolme ja puoli tuntia aiemmin. Ja ajatelkaa, mitä kaikkea kivaa olisi saanut paluupostissa, jos olisi päässyt reklamoimaan ja uhkailemaan skandaalilla.

No, luumu ja perunaporkkana (mikähän vihannes tääkin on olevinaan) näyttävät maistuvan siinä missä mustikkakin, eikä erityisiä sivuvaikutuksia ole havaittu. Tai Pulun posket ovat kyllä selvästi pyöristyneet parin viikon takaisesta ainakin kuvien perusteella. Ja hän kykenee jo vetämään shöytä tai unta jo päälle parisen tuntia ennen kuin iskee akuutti nälänhätä. 

Eilen iski se nälänhätä muuten niin pikaisesti, etten ehtinyt lanaamaan puuroa tasaiseksi. Ja nou hätä ollenkaan, Pululle ei ole niin justiinsa pikkumöykkyjen kanssa. Kunhan ne vaan lapioidaan suukkiin mahd. nopsaan, eikä jäädä arpomaan poskien pyyhkimisen tai muun turhan kanssa, niin kaikki okei. Eli eipä taida tämä varsin keskinkertainen äiti jaksaa enää sen kummemmin silitellä lapsen ja puuron välejä.

Kun vielä keksisi, miten ruokailunjälkeisen naamanpyyhinnän saisi sujumaan. Kädenlämpöinen vesi ja pehmein harso aiheuttavat ihan samanlaisen kilarin kuin kuiva tavisharsokin. Onx kellään mitn vinccii?