Pululla oli eilen synttärit! Kakkua, kaffetta ja kevätsiivous piti ihan sen kunniaksi järjestää männäviikolla. Oli hermo ns. kireällä lähes koko viikon. Ei ehkä voida pistää raskauden piikkiin.

Vaikka ilmeisesti leipomusinto voidaan. Kakku tilpehööreineen havaittiin kelpoisaksi, tein Kinuskikissan Sitruunavaniljakakkua (huom. resepti sisuksista, muuten vapaavalintainen kakkupohja ja päällykset). Ostin oikein tyllan kermapursotuksia varten. Pursottelu osoittautuikin kivoimmaksi leivontapuuhaksi ikinä (kyllä mullakin joku lahjakkuus täytyy keittiöhommissa olla).

Epäilenpä, etten ole kuitenkaan laittamassa kakkublogia pystyyn ihan lähimmän 20 vuoden sisällä. Vaikka tästä lähin tulee varmaan oikein kakku per kvartaali valmistettua. Nerokas ajoitus lasten syntymäpäivien suhteen, ei tartte olla jatkuvasti siivoamassa tai leipomassa, ja sit kuitenkin pikkupakko vauhdittaa kevät- ja syyssiivouksia. Erityisesti tää ensimmäinen onnistui uskomattoman hyvin, koska ylijäämäkakun voi levitellä vappupiknikillä ympäri nurmikkoa. Tai lumihankea, jos niikseen sattuu.

Pulua vissiin vähän jännitti tällainen yllättävä juhlailu, koko päivänä ei maistunut ruoka. Ja sit illalla vieraiden lähdettyä oltiinkin jo niin väsykkikänkkäränkällä liikkeellä, että ei pystynyt edes keksiä. Mehutkin tulivat takaisin lentopostissa. Kiitos Ikea muovisesta tarjoilukourullisesta syöttötuolista, se otti kiinni enimmät ja pystyttiin suihkuttelemaan suihkussa puhtaaksi pikapikaa. Kolmen tunnin alustavien unien jälkeen maistuivat jo keksit, jugurtti ja vadelmamehu.

Raskausuutisissa. Maha (tunnetaan myös vauvamasuna jossain toisessa torpassa) on hyökännyt esiin. Ja nimenomaan se navan yläpuolinen osa. Niin että paidat saavat olla jo telttamallia, mutta normihousuilla voidaan vielä pärjäillä (itse asiassa raskausfarkut valuvat päältä). Outoa ja epäkäytännöllistä. Ehkä tämä on joku evoluution tapa varmistaa, että esikoisella on tarvittaessa sateensuoja käytettävissä?

Aloin jo panikoida omituisen aikaisesta mahankasvusta. Sit tarkistin viime raskauden blogistaa, että viikon aikaisemmassa kuin viimeksi. Kai se on sit sitä, eikä vaikka joku kasvain? Taidanpa silti yrittää tuputtaa kakut ja muut ylijäämäherkut ihan muihin suihin kuin omiini omaani. Jos saisi sillä keinolla vaikka pysyttyä nykyisissä mitoissa muutaman päivän pidempään ennen kuin homma leviää lopullisesti käsiin.