Pulu oli eilen poissa tarhasta, koska meille tuli tärkeitä vieraita. Pulun isotäti, -eno ja isomummi tulivat käymään Itä-Suomesta mummin ja papan kanssa ja näkivät Pulun elävänä ensimmäistä kertaa. Pulu kun automatkailee todella heikosti edes Uudenmaan sisällä, ei ole edes haaveiltu maakuntamatkasta rajaseuduille.

Aamu alkoi tosi hienosti, mutta Pulua alkoi selvästi vaivaamaan, että leikkikentälle ei lähdetty. Oltiin jotenkin mietitty, että vierailijat tulevat niin aikaisin aamulla, ettei Pulu ehdi kentälle. Lelut alkoivat kuitenkin kasiin mennessä lentelemään sellaisissa sfääreissä, että isi lähti pojan kaa heittelemään hiekkaa.

Takaisin sisälle tulikin sitten maailman kiltein ja hurmaavin pikkumies. Mummi tuoksui ihan mummolalta ja vei vähintään henkisesti takaisin lapsuuden kesiin. Mummi osaa halata koko sielullaan. Mummi jaksoi myös pitää Pulua sylissä vaikka kuinka, mikä oli kauhean hienoa. Pulu sai tuliaisiksi ihanan huppariasun, auton, pallon ja Duplo-kuormurin, ja kauheasti rakkautta ja ihailua.

Mäkin sain jotain ennen kokematonta, nimittäin piirakanleipomistaidon. Tää onkin erinomainen lisä mun uskomattomiin voileipäkakunleipomis- ja kananmunakeittämistaitoihin. Salaisuus on siinä, että etsitään internetsistä mahdollisimman vähän työvaiheita tai aineksia tai mitään muutakaan leipomiseen liittyvää. Punaherukat valikoituivat leipomuksen aiheeksi, koska niitä pitäisi saada liikkumaan pakastimesta mustikoiden tieltä.

Ja tadah! Löytyi tällainen nerokas ohje, jonka nerous piilee siinä, että ostoslistalle täytyi lisätä vaniljajugurtin lisäksi ainoastaan piirakkavuoka. Sekä erityisesti siinä, että niin taikina kuin täytekin sekoitetaan nopsaan haarukalla tmv., eikä mitään monimutkaisia vatkailuja tai muita nostatuksia tarvita. Pinnalle voi huoletta heittää viisikin desiä jäisiäkin marjoja, rakenne ei kärsi, mutta uuniaikaa pitää lisätä joku 10 min. Rasvattomasta jugurtista tulee ihan hyvä.

Vaniljainen punaherukkapiirakka

1dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
125g sulatettua margariinia
1 dl vaniljajogurttia
1 muna

Täyte:
1 muna
2dl vaniljajogurttia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
2-3dl puna- tai mustaherukoita tai pieniä raparperi- tai omenakuutioita

Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon jäähtynyt rasvasula, jogurtti ja muna. Sekoita vain sen verran että ainekset tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 24-26cm). Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä taikinan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Paista piirasta 200 asteen lämmössä uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.

Ehkä vähän vähemmän yllättäen, ohje on suoraan ripeyttä ja helppoutta korostavien taloustaitajien päämajasta, elikä Marttojen sivuilta. Vuodatuksen automaattilinkit eivät taaskaan toimi, joten copy-paste on taas kingi: http://www.martat.fi/keskustelu/ruokanurkka/?x33064=40203.