Käväistiin tänään ekaaa kertaa ikinä perhekerhossa. Seurakunnan versiossa en kehtaa käydä, kun en kirkkoon kuulu, enkä jäsenmaksuja kirkollisveroa maksa. Käytiin sit tuolla MLL:n versiossa testailemassa tunnelmia. Vaikka en kyllä sinnekään jäsenmaksua maksa. Vielä. Pitääpäs muistaakin kaivaa maksulomake jostain esiin.

Perhekerhossa oli... Erilaista. Aluksi oltiin pojan kanssa, että hä. Lapsia ja äitejä silmänkantamattomiin. Ja volat kaakossa kaikilla. Yritin siinä sitten keskittyä bongaamaan kivanoloisia mutseja supermarttyyrijärjestöluutaäitien joukosta samalla kun toisella aivolla yritin estää isompia lapsia jyräämästä Pulua ja Pulua vuorotellen määkimästä omaa tai jonkun toisen maailmantuskaa. Pulu on sillain empaattinen lapsi. Kerran ehti vilkas kolmivuotias tökkäämään Pulua korvaan, ja yhden lelun Pulu vei paljon isomman tytön kädestä.

Mutta lasten kaa oli paljon helpompaa kuin aikuisten. Yhdellä kivan oloisella mutsilla oli kolmivuotias ujo tyttö ja kolmikuukautinen kestonälkäinen poika. Eli ei sillain ehtinyt tutustumaan. Onneksi paikalle ilmestyi myöhemmin toinen mutsi, jolla oli samanikäinen tyttö kuin Pulu, ja joka on muutenkin samassa elämäntilanteessa. Että voitiin esim. puhua töihinpaluusta syksyllä ja lapsitarhoihin tutustumisesta ja muusta normaalista. Naapuripöydän sm/jl-mutsit siinä sitten kovaan ääneen lohkomaan, että kyllä se on kauheeta, kun Jotkut (VINK VINK!) laittaa ainutkertaiset lapsensa Tarhoihin kuin eläimet. Ja vielä alle kolmivuotiaina! Ja sit vielä pukee ne merkkivaatteisiin! Et järkyttävää. Samalla Meandi:n esittelijä (sattumalta myös paikallisen osaston varapuheenjohtaja) vaahtosi jostain elastaanista ja kivoista haaremihousuista, ja ko. pöytä täytteli häkäpäissään tilauslomakkeita. Mutta siis että merkkivaatteisiin ja tarhaan! Olin jo kuvitellut, että ne tarkoittivat meitä, kun tarhasta tuli puhe, mutta merkkivaatteiden kohdalla huokaisin, että ei voikaan olla, huhhuh. Että vielä ei ole meikäläistä erotettu joukosta.

Ja sit kotona tajusin ruoka- ja maitovahinkoa ottaneita vermeitä Puluta irrotellessani, että ei hemmetti. Pulun ruskea body on Ticketin ja fleecepögät Legon. Jarrusukatkin oli vahingossa jotain tanskalaista suuruutta. Ja siis asukokonaisuus kokonaisuudessaan tietysti kirpparilta hankittu ihan vaan "kivan värinen ja ihan ehjä ja nyppääntymätön" -periaatteella, body max 1,5€ (koska kalliimpiin en törsää), pögät sain eurolla (1) ja sukat tulivat jossain euron (1) yllärisukkapussissa, jossa oli useampi pari ja pari paritonta.

Ja nyt en sit tiedä, että pitäisikö tätä yllättävää uraäitiyttä hävetä enemmän kuin ällistyttävää kulutusjuhlaäitiyttä? Yst. terv. nim. sivukorvalla kuulin, että varsin hyvät tilaukset olivat tulleet"

Mutta mennään toistekin. Jos ei muuta niin perustamaan paikallisten paskamutsien alajaostoa. Ja koska lapsiperheaamut ovat pitkiä ja tylsiä, mutta perhekerhossa aika kului nopsaan sekä minulla että pojalla.

Sitäpaitsi, pääsinpähän taas noloilemaan itsekseni sitä, että onpa mun poika komea, eikä mutsikaan täällä vertaistensa joukossa oikeastaan erityisen pahalta näytä. Pitääpä katsella taas vaatekaappia sillä silmällä, josko sieltä löytyisi jotain uutta vanhaa päällepuettavaa.