Mustikkasose

1 pussi pakastemustikoita

n. 1 dl pikakaurahiutaleita

vettä niin että mustikat juuri ja juuri peittyvät

Keitetään pakastemustikoita joku viitisen minuuttia vedessä. Tällä välin jauhetaan pikakaurahiutaleet jauhoksi sauvasekoittimella. Sekoitetaan kaurajauhoa ruokalusikallinen kerrallaan mustikkakeitokseen, kunnes seos vaikuttaa sopivan sosemaiselta. Porataan sileäksi sauvasekoittimella. Lisätään pikakaurahiutaleita tai vettä, mikäli soseuttaminen muuttaa sössön rakennetta. Viskotaan valmis sose jääpala-astioihin ja/tai pilttipurkkeihin tms. pakastuksenkestäviin säilytysvälineisiin. Jäähdytetään ja pakastetaan.

Tällain oli tää mun varsin improvisoitu mustikkasosereseptini. Ei ollut kotona tietystikään mitään fiiniä sakeuttamisainetta siinä vaiheessa kun mustikat jo kiehuivat, saati sitten riisijauhoa, jota teollinen valmistaja käyttää. Joten tempaisin sitten tällaisen meiningin, tää kun sopii takuuvarmasti pojan sisustimille. Tätä sit puuron joukkoon jääpalakuutio per puuroannos. Noin 200g mustikkapussista tuli 12 palaa ja sen suurustamiseksi tarvittiin noin seitsemän (7) ruokalusikallista jauhoa. Lopuista tein tänään kaurapuuroa.