Olipa aivan erinomaisen hauskat häät. Pulukin viihtyi kuulemma kotona. Tai tää selvisi heti kun tulimme ovesta sisään. Tai siis ensimmäiseksi selvisi, että Pululla on just nyt pikku yöpalan kaipuu. Kotiinpaluun ajoitus osui noin puolen minuutin tarkkuudella kohdilleen sekä lapsen että tuotantolaitoksen kannalta. Tuli vähän ammattilaisäitifiilarit siitä. Pulun syöpötellessä saimme raportin päivän kulusta, ja vaikka oli huomattavan myöhä, niin myös isovanhemmat vaikuttivat varsin tyytyväisiltä päiväänsä. Pulu puolestaan safkasi huolella nukuksissaan, ihan niin kuin ei oltaisi mitenkään normaalista päivärytmistä poikettu.

Täytyypä muistaa seuraavan kerran juhlima-aikaan, että:

1) Jotain suhraantuu kuitenkin juhlamekolle lapsen kanssa lähtötohinoissa puuhatessa. Esimerkiksi kakkaa, dödöä tai maitoa. Niin että kandee pitää vaihtomekkoa jossain tallessa ja suojassa kaikelta pahalta, jotta sen voi vetää niskaansa kaksi minuuttia ennen lähtöä.

2) Meikata ei kuitenkaan ehdi ennen kuin liikennevälineessä tai juhlapaikalla. Kaivele meikit kuitenkin esiin jo edellisenä päivänä varmistaaksesi, että ne ovat jossain hollilla, ettei tarvi siitä hermostua.

3)  Hiukset pitää laittaa kotona. Kampausta ei ehdi kuitenkaan vääntää kuin 10 minuuttia.

4) Ei kannata imettää viimetingassa ennen lähtöä, kun kaikkia hermostuttaa. Imetä ennen vaatteiden vaihtoa ja kampaamista.

5) Pakkaa mukaan: a) useampi pari liivinsuojia, b) rintapumppu tai muu lypsyastia, c) maitopusseja tai purkkeja, d) pakastepusseja, e) desinfiointiainetta (esim. käsidesi).

6) Juhlapaikalla tyhjennä maito normaaliin syöttöaikaan. Todennäköisesti joudut tekemään tämän vessassa (yök), jossa käsidesiä voi käyttää paitsi käsien, myös ympäristön siivoamiseen. Pakkaa lypsetty maito maitopusseihin tai purkkeihin (meikäläisellä mallia pilttibonamuksu) ja purkit pakastepusseihin. Pakastepussit ovat siitä kivoja, että ne suojaavat paitsi purkkia ja käsilaukkua, ovat myös maitopurkkeja pakastimeen toimittavasta juhlapaikan henkilökunnasta kivampia käsitellä, kuin mahdollisesti maitotahraiset maidonsäilytysvälineet. Jotka voi sitten kotona poistaa pussista ja päästä näin eroon mahdollisista vierasperäisistä epähygieenisyyksistä (henkilökunta, teollisuuspakastin, käsilaukku).

7) Sovi etukäteen, että kotoa soitetaan sinulle päin hätätilanteessa ja tekstataan, jos tulee jotain pikkuongelmaa. Näin ei tule kiusausta soitella jatkuvasti kotiin.

8) Vältä keskustelua lapsesta ja/tai perhe-elämästä, jos muut ihmiset eivät aloita ensin esim. kysymällä aiheesta. Lapsesta puhuminen saa aikaan jänniä reaktioita juhlivan äidin mielessä ja ruumiissa. Eikä mikään niistä johda rentoon juhlatunnelmaan.

9) Pie hauskaa!

Kotiintullessa huomaa, ettei mikään ole ihanampaa kuin oma lapsi. Vielä pitäisi jaksaa pestä meikit pois ja lypsää ylimääräiset maidot talteen, että saisi nukkua mahdollisimman pitkään. On tää juhliminen kuitenkin entiseen verrattuna niin infrastruktuuri-intensiivistä ja koreografiaherkkää, että onneksi näitä juhlajuttuja ei ihan joka viikko ole.