Kylläpäs muuten ei kande heti ensimmäisenä aamulla vilkaista feisbuukkia, jos siellä on yhtään puolituttuja äitejä kaverilistalla. Ne on nimittäin suurella todennäköisyydellä lukeneet aamun roskalehdet, ja latovat mielipiteitään. Ja herranen aika, mitä niistä normaalisti sivistyneistä ihmisistä saattaa paljastua.

Yleisimmin kuitenkin paljastuu jonkin sortin omahyväinen tuomari. Joka kyselee muka retorisesti, että miks kukaan, hyvänen aika, ikinä edes harkitsisi tekevänsä näin (+ linkki). Ja sen kaverit siinä sit nyökyttelevät innokkaasti, että en minäkään tiedä, selittäkää te paremmin tietävät (jotka olette oletusarvoisesti itseäni ja muita samanmielisiä huonompia äitejä, koska teette VÄÄRIN). Ja tähän perään raivokkaan omahyväistä nyökyttelyä alkuperäiseltä, niin että pää on irrota kannattimiltaan. 

Tämän aamun aiheena oli vauvantahditon sapuskointi eli säännöllinen syöminen. Huom. imetys tietty, koska kukas paskis se pullosta, kun suositukset ovat kyl te tiedätte ja lapsen parhaaksi, muuten itsekästä. Daily Mailissä nimittäin (siis laatulehtien laatulehti) oli artikkeli, jonka mukaan ensimmäisen kuukauden ajan lapsentahtisesti imetetyillä on 14-vuotiaana 5 pistettä korkeampi älykkyysosamäärä kuin muilla skideillä. Toki tällä viiden pisteen erolla ei oikein tee mitään, sillä ei nouse keskinkertaisesta älyköksi, esim. Mut siis pointtihan on se, että miks kukaan koskaan kattois kellosta, koska vauva kandee ruokkia? Miks ne ei vaan työnnä tissiä vauvan suuhun kun sillä on nälkä?

No esimerkiksi sen takia, että lapsella on refluksi, jota hän itsehoitaisi mieluiten imemällä maitoa koko ajan, joka puolestaan pahentaisi refluksia, kun siellä mahassa mahahapot jylläävät koko ajan ja tunkevat suun kautta ulos. Kaikki vauvat eivät myöskään halua syödä riittävän usein, jolloin lapsentahtinen imetys tarkoittaa suoraan lapsen painon tipahtamista ja/tai kuivumista. Mutta mitäpä minä tätä pöyristyneille paheksujille selittämään. Ovat onnellisessa asemassa, kun lapsentahtinen syöttö on onnistunut, eikä sen kuplan puhkominen mulle kuulu.

Yllättävää kyllä, samoja mutseja ei ollenkaan kuumota saman lehden aamun toinen artikkeli, jossa peräänkuulutetaan jotain realismia imetyssuosituksiin. Sen mukaan osa äideistä luovuttaa imettämisen kanssa kokonaan, koska viranomais- ja muilta omaistahoilta vaaditaan täydellistä omistautumista imettämiselle vähintään puolen vuoden ajaksi ja haukutaan perään, jos tämä ei onnistu. Pikemminkin pitäisi tarjota ymmärtämystä, tukea ja käytännön apua kaiken muun elämiseen liittyvän kanssa, jotta imetys vaikuttaisi helpommalta. Ohhoh, siis kuka olisi uskonut.

Mä olenkin kehittänyt tällaisen äitiyden feisbuuk-teorian, jonka mukaan on kahdenlaisia äitejä. Toiset avautuvat omasta elämästään lasten kaa ja toiset aukovat muiden elämistä. Toisten kanssa tulee hengailtua tiiviisti tosielämässäkin.