Pulu on selvinnyt jo 16 kk kypsään ikään. Vähänkö meillä on sankaripoika!

No mutta itse asiaan. Täämän kuun suurin juttu oli käveleminen. Niin se vaan skidi oppi kävelemään, vaikka kiinnostusta ei juuri ollut. Hän oppi myös irrottamaan ja kasaamaan duploja, syömään lautasen itsenäisesti täydestä tyhjäksi lusikalla, ja käymään suihkussa ja kylvyssä järkyttymättä. Lisäksi Pulu oppi uimaan käsipohjaa ja nukkumaan useimmat yöt läpi. Paljon oppimista oli.

Pululla on uusia sanoja: "kan" tarkoittaa kanttarellia, "pappu" lamppua, isi on "isssssshi", pusu on "puu-u", kukka on "kukka", auto on "auo" ja lehmä sanoo "muu". Pululla on myös uusia herkkuja: punaherukat on syöty mökin puskista viimeistä myöden ja makea omena kelpaa myös. Sienet ovat ihan parasta, poika syö kanttarellien lisäksi tatteja ja kehnäsieniä. Riisikin kelpaa taas kun ensimmäiset alaposkihampaat ovat kunnolla pintautuneet. Lisää on kuitenkin tulossa, koska hampaiden harjaus on jokailtainen kidutus.

Pulu on oppinut leikkimään pesukoneen säätimillä, ja lopettanut hellan luukulla leikkimisen. Pojan ymmärrys on ottanut yhtäkkiä ihan hirmuisen askeleen: Pulu löytää kuvista arkipäivästä tutut elukat ja kasvit, hedelmät ja liikennevälineet kysyttäessä. Samoin hän löytää omat ruumiinosansa (tai kysyjän), osaa tulla ja mennä toivottuun suuntaan (jos huvittaa) ja hakea eri vaatetusvehkeitä tai leluja. Keittöön löytää tiensä myös aika lailla välittömästi kun ruvetaan puhumaan syömisestä tai ruuasta ja osaa osoittaa jos haluaa maitoa, leipää tai muuta näkyvilllä olevaa ruokaa. Tai jos Pululta kysyy, että haluatko leipää/maitoa/jotain, Pulu sanoo "hii" jos haluaa.

Oma haluaminen näkyy myös tinttailuna: Pululta lähtee herkästi tahtorääkäisy, jos joku ei menekään Pulun mielen mukaan. Toisaalta automatkustelu alkaa jo onnistua muutoinkin kuin päiväuniaikaan: autossa hän lukee kirjoja (=katsoo kuvia) tai leikkii vesipullolla. Toki tutti pitää olla suussa, tai muuten...

Hiekkiksellä Pulu osaa lapioida hiekkaa ämpäriin tai muottiin, tarvittaessa vaikka yhdessä toisen lapsen kanssa. Hiekkakakkujen rikkominen on erityisen hauskaa. Hiekkaa tai kiviä Pulu ei enää onneksi syö, mutta kivien kantaminen on kivaa silti. Lisäksi Pulu on nyt kiinnostunut liukumäestä: leikkiksen isossa liukumäessä on kiva yrittää ylöspäin, ja tarhan pikkuliukumäessä Pulu pystyy liukuilemaan ihan itsenäisesti.

Kivoin lelu tällä hetkellä on pallo: palloa voi kantaa, halia, heitellä tai potkiskella eteenpäin. Nallesta on myös tullut kovin tärkeä, Pulu halii nallea erityisesti iltaisin rauhoittuessaan nukkumaan. Duplot ja palapelit ovat kanssa kivoja, askarelaatikosta Pulu saa nyt kaikki muut palat paitsi kolmionmuotoiset oikeisiin koloihin.

Et aika hyvällä meiningillä lähdetään syksyyn. Jeejee!