Pulu nukkuu! Tässä on nyt mennyt kolme (3!) yötä peräkkäin, kun Pulu on nukkunut jälleen yön läpi.

Tai omalla tavallaan yön läpi vähintään. Siis herää joskus yhdentoista (23.00) pintaan haluamaan tuttinsa takaisin. Aika kurittomia ne tutit, silleen vaan karkailevat kesken kaiken toisten hyvien unien. Ja sitten ehkä kerran tai pari aamuyöstä, mutta niitä heräämisiä varten ei tarvitse edes nousta laittamaan tuttia. Jee!

Tosin, tosin tälläkin kivalla kehityssuunnalla on hintansa. Kuinkas muutenkaan. Nimittäin pikkukaveri on ruvennut möykkäämään unissaan. Viime yönä herättiin pariin otteeseen kunnon taistelukarjaisuun ja kerran hekotukseen. Mutta kylläpä helpottaa, kun ei tarvitse nousta hyssyttelemään ja tuudittelemaan useaan otteeseen keskellä yötä.

Että näinkös tämäkin suloinen uniterroristi oppisi nukkumaan yöt läpeensä ennen ensimmäistä syntymäpäivää? Nukkuoppija on inspiroinut isäänsä siihen malliin, että Pulun huone alkaa olla valmis. Enää yhden kynnyksen sahaus, ja sen jälkeen sahapukit ja muut työkalut voivat muuttaa kellarikomeroon. Ja Pulu voi hekotella vaikka yöt läpeensä nukkuessaan omassa huonessaan.

Sisustussuunnitelmakin on valmiina. Pulun huoneeseen tulee pinniksen ja lipaston lisäksi askartelupöytä ja pari tuolia, sekä sohvasänky. Tällain peruspessimistinä kuvittelen nimittäin, että lapsi aloittaa ennen pitkää oksutaudin, vesirokon ja korvatulehduskierteen. Ja on vaan suunnattoman paljon kivempi, että toinen vanhempi (isi tietysti mieluiten) pystyy nukkumaan lapsen kanssa lapsen huoneessa suht mukavasti, ja toinen vanhempi omassa sängyssä.

Sitäpaitsi tää vuodesohvasuunnitelma toimi niin nappiin aikoinaan, että en voi taaskaan olla ihan hirveän paljon väärässä. Valitettavasti. Joten maksimoidaan katastrofivalmius ja -mukavuus leikkitilan kustannuksella. Unet on tärkeitä!