Pulu on taas päätynyt uudelle kuukaudelle ihan huomaamati. Strategiset mitat ovat 75 cm, n. 10 kg ja silinteri 48 cm, 6 hammasta ja alakulmuritkin puoliksi (tästä aiheutuu vähän harmia päivittäin, lapsi on vähän hidas tuottamaan näitä hampaitaan).

Vuoden ikäinen Pulu on touhukas, pääasiassa hyväntuulinen ja aika rauhallinen lapsi, joka halii ja pussaa mielellään, muttei oikein viihdy enää sylissä kuin lohdutukseksi tai väsykkinä. Hän touhuaa mieluusti yksinäänkin, erityisesti kuppitornin tai palapelien tai rakennuspalikoiden kanssa, pehmolelut eivät kiinnosta edes nukkumaleluina. Pulu päästää aika kipakat äänimerkit kun harmittaa.

Pulua kiinnostaa ihan kaikki. Erityisen hauskaa on tietysti mennä karkuun kun huomaa, että joku (TM) tulee perässä, tai pistää suuhun se, mitä äiti on juuri kieltämässä. Hiekkiksellä on kivintä, keinu on ihan jees, rattaissa tylsää ja kaupan kassajonossa menee hermo joka kerta. Portaat ovat myös kivoja, eli kiipeilykausi on meillä nyt avattu.

Uusina taitoina on keskilattiaseisonta, tavaroiden tiputtelu ja heittely. Erityisesti erilaisia palloja on ihan parasta heittää, mutta pallojen puutteessa Pulu heittelee rakennuspalikoita jne. Autoilla on kanssa ihan kiva leikkiä, mutta ne käyvät nopsaan vähän tylsiksi. Helistimet ovat ihan passée, mutta katselukirjojen lisäksi satukirjat ovat alkaneet kiinnostaa, ja niiden kuvia Pulu jaksaa tutkiskella pitkäänkin.

Omatoimiseen lusikkasyöntiin ollaan tutustuttu. Harvoin se sapuska lusikalla löytää tiensä suuhun saakka, mutta perusidea Pululla on jo selvillä. Lemppariruokaa ovat meloni ja banaani, mutta ei oo niin justiinsa, Pulu syö kyllä mitä vaan (ja ilmoittaa ansiokkaasti, jos ruoka on minuutinkin myöhässä). Maidon juominen on ollut vähän heikkoa viime viikkoina.

Pottaan ollaan myös tutustuttu. Joskus tulee pissi pottaan, ja joskus Pulu nousee potalta just puolta minuuttia liian ajoissa. Niinpä pottailemme kylpyhuoneessa, jossa Pulun mielestä on muutenkin kauhean hauska hengailla. Paitsi suihkussa ei, mutta kaikella muulla tavalla on. Pulu tykkää myös leikkiä vessanpytyn kannella ja tuijotella pyykkien pyörimistä koneessa. Hampaiden pesu on ruvennut taas olemaan kauhean kivaa, jos vaan äidillä tai isillä on samaan aikaan hampaidenpesupuuhat meneillään. Et ollaan niinkus samiksia.

Keittiön kaapeista löytyy vaikka mitä ihanuuksia leikkikaluiksi, kattilat ja kasarit on ihan parhaita. Roskis ja kierrätyskaappi kiinnostaisivat myös, ja Pulua harmittaa vallan vietävästi, että niihin ei päästetä kuin epähuomiossa. Tiskikoneen kanssa saa meillä nykyään leikkiä vaikka siellä olisi likaisiakin, koska joka asiaa ei vaan jaksa kieltää.

Mitäs muuta? Leikkikaverit ovat alkaneet kiinnostaa, esimerkiksi lapionvaihtaminen hiekkiksellä kuuluu jo perussettiin. Pulu on selvästi edelleen vähän ihmeissään, että jotkut pikkutyypit osaavat kävellä. Hän ei halua enää kävellä ollenkaan talutettuna, joten taitaapi se oma kävely olla kehityksessä. Huonekaluista tai seinästä tai mistä vaan tukea ottaen Pulu menee jo huoneesta toiseen.

Ja onneksi tuli kesä, ettei tarvi enää pitää lapasia! Sitäpaitsi hatun ja arskojen kiskominen pois päästä ja kenkien ja sukkien repiminen pois jaloista käy paljon kätevämmin ihan omin sormin... Pulu on myös hokannut, että pukeminen menee ohi paljon nopeammin, jos työntää itse jalat lahkeisiin ja kädet hihoihin. Vaipan pukeminen kiukuttaa joka kerta, käy vissiin liian hitaasti kun toinen ois jo menossa. Mitäs muuta?

Omassa huoneessa nukkuminen sujui jo toisena yönä kuin vanhalta tekijältä, kerran taas heräsi tutin puutteeseen, mutta ei sen pidemmin ihmetellyt. Hyvä Pulu!