Toveri pieni vastustaa nukkumista. Vas-tus-taa! Kaikin tavoin. Joka kerta kun alkaa nukuttamaan, alkaa myös show.

Ekana, siis silmienhän ei voi antaa lupsua kiinni. Ei! Koska se on väärin. Suorastaan huutava vääryys! Niinpä toveri ottaa, ja nukahtaa useimmiten silmät auki. Ja sitten ne alkavat vasta lupsahdella kiinni. Aika villin näköistä, kun tyypin simmut seilaavat ihan miten sattuu.

Tokana, seilailua säestetään reippaalla murinalla ja ärinällä. Oppiipahan unet olemaan, kuulkaa.

Ja kolmantena, kun on kerran uneen vastentahtoisesti vaivuttu, niin on sitten syytä ruveta vastaiskuun. Eli unesta heräillään pariksi minuutiksi aina kun muistetaan ja kyetään. Mielellään itkupotkuraivarimeiningillä, koska olishan se kertakaikkiaan hävytöntä, että ekana tollain vaan vaivutaan uneen vaikkei yhtään huvittaisi, ja sitten kun sankarillisesti heräillään, niin kukaan ei huomaisi. Ja sitäpaitsi heräilykin on aika vihollista. Ja uudestaan nukahtaminen. Ja heräily. Ja uudestaan nukahtaminen. Alan epäillä, että Teletappien käsikirjoittajat eivät suinkaan ole olleet viileästi pöllyssä ohjelmaa kirjoittaessaan, vaan ihan vaan perinteisesti väsyneitä. Uudestaan.

Parasta on nukahtaa röyhtäytettäessä, koska pystyhyppyytysasennossa nukahtaminen on melko varma takuu pikaisesta heräämisestä heti, kun pystyhyppyyttäjän kädet väsyvät. Iskä on aika sitkeä,  mutta kyllä sekin aikanaan väsyy. Toiseksi parasta on nukahtaa syötettäessä, koska tissin häviäminen on varma heräämys. Syli on kans aika hyvä.

Eniten vihollista on joutua nukkumaan omassa pinnasängyssä. Ollaan yritetty tuunata siitä kiva. Sisustettiin pinnis äitiyspakkauslaatikolla, ettei sänky tuntuisi liian isolta. Sahattiin äitiyspakkauslaatikosta yksi seinä pois, niin että nähdään öisin puolin ja toisin. Taitellaan peitto pienen sivuille ja päälle puolikapaloksi, niin että on sekä lämmintä että turvallisen oloista. Ei oo silti kivaa. Sängynpäädyn kohottaminen Dansk Ordbogeilla auttoi vähän, mutta mikään ei muuta sitä faktaa, että se on oma sänky sit kuitenkin. Sitä saa jotkut olla varsin täysunessa ennen kuin sängyssä nukkuminen maittaa.

Jotkut puolestaan nukahtaa nykyään vaikka seisoalleen. Ja kädet vispaa ihan vaikka vain teekuppia kanniskellessa. Ihan vaan tottumuksesta.