Seuraa lapsiperhematematiikkaa. Jos oletetaan, että torpassa t on skidi P, joka yritetään opettaa uusille nukkumatavoille paikassa x (oma sänky) ja että vanhempi Ä, joka yrittää nukkua paikassa y (oma sänky) opettaessaan lapselleen paikassa x nukkumista, niin

kuinka monta kertaa vanhempi Ä saa nousta sängystä kello 00.00 ja 2.30 välillä

kun skidi P laittaa "äiti... äitiäitiÄITIIIIII!" soimaan keskimäärin n. 30 sek sen jälkeen, kun vanhempi Ä on kaivautunut takaisin peiton alle, ja keskimääräiseen nukuttamiseen menee noin 4 min, mikäli skidi P on kaivautunut ulos sängystään ja noin 6 min, mikäli hän on jo ehtinyt matkustaa paikan y lähitienoille? Pikkujalat tepsuttelevat metelinpitovälineen paikan y lähitienoille noin 60% tapauksista.

No mutta siitäkin selvittiin hengissä. Tosin täytyy myöntää, että lapsella on kovempi stamina kuin mulla. Jäin sitten puoli kolmen pintaan nukkumaan pojan huoneeseen, kun aloimme molemmat olla aika väsyksissä. Yöllinen jumppa auttoi kuitenkin siihen, että toista kertaa (2.) ei tarvinnut yöllä herätä. Pulu kuitenkin suostui nukkumaan omassa sängyssään seiskaan (7.00) asti, joten mitään järkkytraumoja jnejnejne ei yöstä jäänyt ehkä kelleen.

Ja tänä yönä uudelleen. Jee. Onneksi nyt on marraskuu, ja suorituskyky on joka tapauksessa kohmeisen etanan luokkaa. Kunhan vaan pysyn poissa nettikaupoista ja karkkihyllyltä, niin tää menee ihan fine.