Kuukkeloijille tiedoksi, että jos vauvalla on kuuma helteellä, niin sitä voi viilentää ainakin juottamalla aina kun se huolii maitoa/korviketta, ilmakylvettämällä varjossa ja pitämällä muuten mahdollisimman kevyissä, ilmavissa (liian suurissa) vaatteissa. Vaunuun voi laittaa jääkaappiviileän juomapullon harson sisään. Muitakin keinoja varmaan on, mutta nää on ainakin testattuja ja toimivia.

Sosiaalinen elämä on kyllä ihan huippua. Tänään kävi vieraisilla ameriikantovereita, nautiskeltiin nimiäisten rääppiäisiä ja käytiin biitsillä kärryttelemässä. Pululla oli tänään kätevästi helpompi päivä, niin että sumutorvi ei jutustelua juuri haitannut. Tai urkumusiikki.

Ja huomenna pääsen muutamaksi tunniksi vauvavapaalle, jipii ja jänisräikkä! Ekan kerran vauvan syntymän jälkeen pääsen lapsikullasta eroon ilman, että nökötän sen ajan sitten kotona tehden jotain hyödyllistä tai nukkuen. Menemme tytöissä vähän shopastelemaan - tarviin imetysliivit, ja mahahousut (kyllä, annan periksi ja hankin jotkut kesäsään kestävät ja mahtuvat), kesäkengät ja pari imetyskelpoista yläosaa, ehkä jopa mekon. Kotonanökötys on nimittäin ihmisen elämässä tuhoisinta aikaa ja pakkonökötyksen määrä lisääntyy sitä mukaa, mitä enemmän ulkonaliikkuminen on mahdotonta siksi, että kaikki päälle mahtuvat vaatteet ovat pesussa. Tai kuivumassa. Tai vielä kaupassa.

Olen suunnitellut lähteväni syötön jälkeen kun vauva vetää sikeitä. Viime päivinä tää viimeinen ehto on ollut vähän hukassa, mutta täytyy toivoa. Vauva on myös vetänyt rintaman niin tyhjiin, että pumppaamalla ei tule kuin vähän tiivistynyttä vesihöyryä - jos tulee nälkä kun olen poissa, niin korviketta kehiin. Saapi nähdä, että maistuuko, kun kuukauteen ei ole pisaraakaan korviketta nautiskellut. Jos ei maistu, niin mies soittaa mut kotiin, ei se skidi puolessa tunnissa ehdi nälkään kuolla tai janoon kuivua.

Eihän?

Tää on nyt kuitenkin lapsen parhaaksi kaikki. Ulkoilu helpottuu, ulkoilu helpottuu, äiti stressaa vähemmän, ulkoilu helpottuu, ei ole itsekästä, yhyy mun pieni poika, mitä jos sille sattuu jotain tai sen tulee ikävä...