Tällain parin viikon kokemuksella täytyy kyl väittää, että kestikset on kivat. Kertikset olivat tosi käteviä mökillä, jossa pepun pesukin hoidettiin kostutetulla talouspaperilla. Mutta ne haisivat tosi pahalta verrattuna kestiksiin. Plussaa toki kertiksille siitä, että ne on helpompi kasata vauvan päälle.

Meillä on tällä hetkellä käytössä joka vaipan kakkaajalle kahden äippäpakkauksen flanelletet plus kaksi kirpparilta bongattua. Pari lisää ei haittaisi ollenkaan, mutta näillä pärjätään, jos pestään pyykki joka aamu. Flanellettejen kanssa käytetään lisäimuina harsoja (n. 12 kpl vaippakäytössä) ja bambufleecetaittoimuja (4 kpl, ite tein). Harsot on kivempia kuin bambufleecet, koska ne muokkaantuvat helpommin vauvan pepun ympärille, mutta ne myös kastuvat läpi nopeammin. Ja meillä siis pakataan lähimmäksi vauvaa flanellette, ja lisäimu siihen päälle. En tiedä onko tää oikein, mutta toimii käytännössä tosi hyvin, koska kakka on helppo suihkuttaa pönttöön flanelletesta ja lisäksi koko paketista saa varsin napakan. Paitsi tietty aamuyöllä, jolloin mikään muukaan ei suju pieteetillä.

Kuoria on käytössä kahden äippäpakkauksen Imse Vimset ja parit Dream Nappyt. Määrä on ollut ihan hyvä, paitsi nyt kun lapsi alkaa pyöristyä ja Imset alkavat lisäimujen kanssa pakattuna jäämään vähän omituisesti navan alle. Paketin voi periaatteessa koota kahdella perustavalla: joko kasaa kaikki kerrokset kerralla hoitopöydälle, ja leväyttää vauvan siihen päälle. Tällöin osumatarkkuus on olennaista, tai homma hajoaa siihen.

Tai sitten leväyttää vauvan hoitopöydälle ja nostelee joka kerroksen vauvan alle erikseen. Tää tapa kätevämpi kuin miltä kuulostaa, koska vauva pitää kerrokset paikallaan pepun alla vaikka väsyneellä vanhemmalla olisi vähän väsynyttä pakkausmeininkiä. Tai siis mehän ollaan niin supervanhempia, ettei olla väsyneitä koskaan, mutta aattelin, että joku hypoteettinen satunnaisvanhempi saattaa esim. kolmen tunnin itkupotkurefluksiraivarien jälkimainingeissa olla. Siis ihan tollain fiktiivisen hypoteettisesti tällaista mahdollisuutta esittelen, en siis ollenkaan sillä meiningillä ehdottele, että tällaista vanhempaa olisi missään ikinä oikeasti tavattu.  

Käytetyt flanelletet ja imut menevät meillä tahrojen poiston jälkeen etikkaveteen sankoon, vaikka ne voisi heittää ihan kuivapyykkiinkin. Tahranpoistoon käytetään sappisaippuaa, yksi pala näyttää kestävän noin kolmisen viikkoa (tosin ollaan alkuinnostuksissamme taatusti lotrailtu). Ja omille jälkivuotosuojille sopii sama käsittely. Kansi päälle, ettei koko kylppä haise etikalta.

Tää järjestely sopii erityisen hyvin pieniin tiloihin. Siis meillä tilat on niin minimaaliset, että väripyykki+kuoripyykkikori on eteisessä, ja kuivausteline ja valkopyykkikori olohuoneessa. Vauvan vaipanvaihtopöytänä toimii pesukone (vaan ei enää kauaa, koska se kasvaa siitä just yli), koska kylppäriin ei mahdu toista ei-kiinteää huonekalua. Onneksi päästään kuun lopussa muuttamaan isompaan. 

MUOKS: Aijoo, piti vielä mainitsemani, että tää kerroksittainen systeemi on siis valittu alun perin sen takia, että tilat on ylipäänsä minimaaliset, ja niinpä myöskin kuivaus- ja vaippojen säilytystilat. Eli kuivaa pitää tulla mahd. nopsaan. Harsot kuivuu telineellä muutamassa tunnissa, flanelletet n. kuudessa (6). Kerran päivässä pesemällä saadaan siis aamulla pestyt (laitan koneen päälle aamusyötön yhteydessä, eli klo 6-9 riippuen vauvan aikataulusta) iltapäivällä päälle.