Jipii, olemme selvinneet hengissä ekasta unikouluyöstä. Olipas kauhea kokemus. Lapsi ei vaikuta suuremmin järkyttyneen, mutta meikällä on kyllä taas niin paskamutsifiilarit tapissa, ettei varmaan koskaan.

Me yritetään jättää nyt ekana klo n. 2.00-3.00 syöttöä veks. Tuttavat ovat neuvoneet, että kandeis jättää kaikki yösyötöt kerralla pois. Ei pysty. Siis mä en pysty. Rintamus räjähtää. Viime yönä Pulu siirsi omatoimisesti n. klo 23.00 syöttöä n. klo 1.00:n, ja jouduin lypsämään siinä välissä, että pystyin mitenkään vaaka-asentoon. Toi unikoulu ei oikein täytä tarkoitustaan, jos kuitenkin joutuu nousemaan yössä useampaan otteeseen lypsylle.

Myöhäisestä ykkössyötöstä huolimatta skidi heräsi joskus aamukolmen kieppeillä. Herätin miehen tassuttelemaan, sen sijaan että olisin itse noussut ja Pulu olisi saanut safkailtua itsensä uneen. Pulu ei oikein tykännyt tästä uudesta järjestelystä. Miehen arvion mukaan Pulu oli noin tunnin ajan pyöriskellyt ja nukahdellut ja heräillyt ennen kuin uni lopullisesti voitti. Olin ihan varma, että siinä meni ainakin kolme tuntia, kun korvatulppien läpi kuuntelin Pulun kitinää ja itkeskelyä. Mutta ehkä meikäläisen korvissa ja ajantajussa oli jotkut äitihormonibonarit mukana. Siis hirveetä kidutusta oli se.

Mutta Pulu kuitenkin nukahti siihen ja heräsi sitten 6.30 (!) aamuyösyötölle. Eli jäi sitten se toinenkin aamuyösyönti pois, kun aamumaito aikaistui tunnilla normaalista. Oli tarkoitus nousta siitä puurolle, mutta kun Pulu nukahti safkalle, niin nostin hänet sänkyynsä ja jatkoin itsekin koisaamista. Aamuysiltä herättiin ja sit leikittiin leikkimatolla, kunnes kympiltä oli aamupalamaito ja puuro.

Ja kylläpä on kuulkaa levännyt fiilis. Ei nyt erityisen skarppi olo vielä, mutta oon siis jaksanut leikkiä lapsen kanssa ihan ilman kupillistakaan teetä, esim. Mitä nyt tää syyllisyys vaivaa aika lailla. Mutta onhan se nyt lapsenkin kannalta kivempaa, että äiti jaksaa puuhailla, sen sijaan että laahustaa zombiena ympäriinsä. Ja lapsen on tärkeää oppia rauhoittamaan itse itsensä uneen. Eikä yösyötöt tee hyvää hampaille. Nyt ei tarttis kuin jaksaa tätä viikko, ja seuraavalla viikolla jättää pois se toinenkin aamuyösyöttö (jos ei häviä itsekseen) ja sitten kolmannella viikolla se iltayösyöttö... 

Vaikuttaa aika karmealta setiltä, josta voi sitten tuntea järkkyä morkkista esim. koko loppuelämänsä. Lapsen parhaaksi, äidin parhaaksi, perheen parhaaksi. Lapsen parhaaksi, äidin parhaaksi...