Ihan niin kuin ei eilinen loskis olisi riittänyt tämän viikon urheiluiksi. Luonto oli järjestänyt täksi päiväksi mukavasti peilikirkasta jäätä ja pisteenä i:n päälle jäätyneitä loskakokkareita. Kokemuksesta sai kaiken jännityksen irti, koska kaupunki ei puolestaan ollut järjestänyt hiekoitusta.

Alan pikku hiljaa nähdä parvekevaunujen pointin. Reteilin vielä syksyllä anopille, että kivahan se on kärtsäillä skidin päikkärit läpeensä, ehtii ne kotityöt myöhemminkin. Paitsi joo, tällain ikenet verissä ja sydän kurkussa kärtsäilyn jälkeen ei todellakaan tule ekana mieleen, että voishan sitä tässä vaikka vähän tiskaillakin. Ei, vaan päällimmäisen ajatuksen paikasta kamppailevat tiukasti teekupponen ja murha. On epäselvää, kenet pitäisi murhata, mutta kunhan nyt jonkun saisi kuristaa.

Et pitäiskö tässä nyt lisätä eiliseen toivelistaan jäänaskalit kenkiin, nastat talvipyöriin ja lumilapio kärtsään? Tai jotain dynamiittia ja tulitikut. 

Tää alkaa pahasti näyttämään siltä, että siirrymme entistä enemmän kauppakeskushakuiseen kärtsäilyyn. Mikä vaan kauppakeskus, mihin pääsee lähimmiltä bussipysäkeiltä, kelpaa. Epäilen, etten ole seudun ainoa mutsi, joka on tehnyt tämän oivalluksen, koska kadut olivat tänään aika kärtsättömiä. Oon vaan muita hitaampi.