Vuodatuksen hajoamisesta johtuneen pakkoloman aikana on tapahtunut:

1. Pääasiassa mökkeilyä.

2. Hyviä raskaussäitä, paitsi nykyinen viikonloppu, jonka aikana sää äityi sekä tukalaksi että pelottavaksi.

3. Pulu on oppinut muistamaan kokonaisia viisuja. Niitä sitten veivataan repeatillä tovi jos toinenkin. Lemppareita ovat "Laiva", "Pienen pieni veturi" ja "Ihhahhaa". Plus Orava-laulu ja Pupu-laulu, joista Pulu hallitsee käsimerkit.

4. Pulu on oppinut uimaan käsipohjaa. Ja vihaamaan uimahousuja. Ja rakastamaan veneilyä ja kalastamista.

5. Pulu on oppinut lisää erinomaisen tärkeitä sanoja. Esim. "venetraileri", "lakkabensiini", "moottoriöljy" ja "pissakakkahätä". Viimeisestä olemme erityisen ylpeitä ja kiitollisia. Kaveri on myöskin loihenut lausahtelemaan siihen malliin, että kotona on hiljaista vain jos Pulu nukkuu. Ihan hauskoja juttuja sillä onneksi on, paitsi nukkuma-aikaan, jolloin sanavarasto ehtyy välittömästi yhteen kaksikirjaimiseen sanaan. Onneksi tarinan lyhyyden voi korvata volyymin reippaudella.

6. Viimeisessä raskausneuvolassa havaittiin painonnousua 1,2 kg viikossa. Lisäksi seurana alkavat olla ison ja painavan mahan lisäksi muutkin viimeisen 10 viikon kauhistukset: täydellinen keskittymiskyvyttömyys, käsittämätön hajamielisyys, hormonihuuruiset itkupotkukohtaukset, jatkuva vessassa ramppaaminen, jatkuva heräily kesken unien ja sairas närästys. Myös reippaat liitoskivut. Ja simahdukset paitsi iltaysiin mennessä, myös iltapäivisin.

7. Isi on hoitanut Pulua esimerkillisesti lomansa aikana.

8. Kahdesta em. kohdasta johtuen Pulu on alkanut syödä pääasiassa eineksia ja sivutoimisesti roskaruokaa. Muista paikallisista olosuhteista johtuen Pulu juoksentelee paljon joko ylä- tai alaosattomissa.

9. Iltavilli kestää nykyään iltaysiin. Vastaavasti aamulla saadaan nukkua jopa seiskaan. Harvoin tarvitsee keskellä yötä herätä Pulun takia, paitsi joskus on jano tai hätä.

Varmaan on paljon muutakin, mutta alkaa tulla uni ja sitäpaitsi en muutenkaan muista. Onneksi mummi on taltioinut Pulun edesottamuksia pitkin kesää, joten mäkin voin sitten muutaman vuoden päästä feikata tästä keikasta jotain muistavani.

Tällä ja ensi viikolla luvassa häät perjantaisin. Mahdun edelleen mekkooni, jalkaan saanee laittaa lenkkarit. Tai ehkäpä boheemisti paljain varpain? Tanssilattialle ei ole kuitenkaan mitään asiaa ja hikisin varpain torpataan liukastumisvaarakin ennen näkemättömän kätevästi... Ja sit iltakasilta kotiin. Otan vaikka kakkua mukaan käsilaukussa, jos ohjelma venyy. Monipuolinen syöminen sikiön kannalta ensiarvoisen tärkeää!