Jostain syystä vauva ei nyt viihdy kuin kahdessa paikassa: sylissä tai tissillä. Nukkuminenkaan ei onnistu kuin jommassa kummassa edellämainituista. Tavallaan on vallan mainiota, että ollaan kovin läheisiä, mutta täytyy kyllä tunnustaa, että tässä alkaa kaipaamaan omaa aikaa. Haluaisin esimerkiksi nukkua pari tuntia ilman että pitää jatkuvasti olla vähän varuillaan tai potkittavana tai nipisteltävänä tai syötävänä. Lisäksi haluaisin syödä rauhassa jotain oikeaa ruokaa.

Oikea ruoka voisi olla jotain sellaista, jonka laittamiseen menee enemmän kuin neljä minuuttia. Ei ole tässä kämpässä laitettu sellaista viikkokausiin. No mies joskus laittelee pannulla suikalekanaa (sentään marinoimatonta) ja pakastewokkivihanneksia. Noin muuten tämä äitiyslomalaisen herkkuruokavalio koostuu pääosin:

1) Mysliä ja maitoa. Hulautetaan pikaisesti lautaselle mielellään molempia ja imuroidaan lusikalla. Parhaat lautaset ovat Iittalan Satumetsää tai Taikaa, koska poika hämäytyy katsellessaan niiden kuvioita sen verran, että unohtaa känistä.

2) Teetä ja keksi. Ruokavalion monipuolistamiseksi syödään vaihdellen suola-, suklaa- ja kaurakeksejä.

3) Juustovoileipä. Hifistelyluxusversioon ehtii lisätä juuston ja margariinin lisäksi myös salaattia tai kurkkua.

4) Juustosalaatti. Lounas muodostuu useimmiten pilkotusta tomaatista (ja ehkä kurkusta, jos on aikaa) ja mozzarellasta tai raejuustosta.

5) Hernekeitto tai kidneypapu-tomaattimurskakeitto. Eikä suinkaan suoraan purkista, vaan ihan kuulkaa kattilassa keitettynä. Monesti palaa pohjaan, koska poika haistaa ruokailuajan kohta koittavan ja laittaa oodit menemään. Mutta nää kuitenkin säilyvät syömäkelpoisina, jos ei pohjasta asti kaapaise.

6) Monivitamiinitabut. Etteivät hampaat ihan putoa.

Sitä helposti kuvittelisi, että tällaisella ruokavaliolla paino tippuu oikein urakalla. No eipä näytä tippuvan kuin sen parisen kiloa kuussa. Sen sijaan hermot alkavat mennä ja henkinen kurjuus lisääntyy. Olen jopa harkinnut mikroaterioita, mutta ne maistuvat vielä huonommin.

Tätä ihmevaliota on kuitenkin nyt vietetty niin pitkään, että mulla ei ole mitään hajua, mitä nopeasti valmistettavia, mutta silti terveellisiä eineitä maailmassa nyt olikaan. Ehdotuksia otetaan kiitollisena vastaan. Olennaisimmat kriteerit ovat, että 1) valmistelutoimenpiteitä (pesu, kuoriminen jne) olisi mahdollisimman vähän, että 2)  ruoka ei pala hetkessä pohjaan eikä sitä 3)  tarvitse laittaessa vahtia jatkuvasti.