Pululla on mökkireissun tuloksena pääkoriste. Yrityksessä oli kyllä hakea useampi, mutta vain yhden kerran pääkkylä osui kanveesiin riittävän pahasti. Joka kerralla saatiin kyllä fanfaarit.

Pikkukaverin pääasiallinen huvittautumismenetelmä mökin rauhassa oli siis tällä kertaa portaat. Ylös, alas, ylösalas. Traktori nurin, ylösalasylös. Mummin kukkaset check, alas. Pari metsämansikkaa nassuun, ylös. Pissut patiolle, alas, kerien. Jnejnejne. Me muut viihdyimme lähinnä jossain löhöasennossa, koska kuuma ja aurinko paistoi täydeltä terältä yötäpäivää.

Kiipeämisen lisäksi Pulu on harjoitellut seisomista. Parisenkymmentä (20) sekuntia (sek) onnistuu jo. Ja sitten varovarovasti alas. Tuettu kävelykin onnistuu jo hyvin pelkästään yhdellä kädellä tuettuna, vaikka toisessa kädessä ei olisi mitään (0)! Ja pottaan tulee jo kaikenlaista, eikä edes ole kriisi jos se toisenlainen pilaa sen hienon ensimmäisenlaisen.

Pulu ei ole vieläkään oikein ymmärtänyt pehmoeläinten tarkoitusta, mutta nuppipalapelit ovat nyt ottaneet lempilelun paikan kupeilta. Koska Pulu saa palat itse paikoilleen (ja pois ja paikoilleen ja pois ja paikoilleen ja pois ja paikoilleen ja niskaansa, tiiätte varmaan kuvion). Pallot on kans aika mahtavia ja pullot. Hiekkis on maailman paras laite, erityisesti lapiot, ämpärit ja niiden erilainen yhdisteleminen hiekan kanssa rulaa. Keinut on myös parhaita, ja asfaltilla työntökärryn työntely.

Pulu juo mieluiten ihan normilasista ja pullosta, mutta päikkärissä sitten varmaan itsenäisesti nokkamukista. Pulu juo mieluiten piimää ja syö vähintään kerran päivässä ihan aikuisten ruokaa (söis varmaan useamminkin, jos äiti olisi kätevämpi keittiössä, tai vähemmän nokkela pakastimen ja mikron kanssa). Lusikan käyttö syödessä on vähän passé, ainakin heti kun pahin nälkä on ohi, joten Pulu keksii päivässä useampia lusikan ja ruuan luovasti yhdistäviä leikkejä. Yleensä lusikka tässä vaiheessa katoaa jonnekin, ja äiti jatkaa syöttämistä. Ihme juttu.

Nukkuminen sujuu puolestaan vähän heikommin taas, mutta niin meiltä kaikilta muiltakin, koska kuuma. Mökillä päikkäri- ja syöntirytmi menee sekaisin, koska pitää vähän koordinoida aikuisten kanssa ja rantaleikit on muutenkin aika väsyttäviä. Joten Pulu saattaa vetää jopa kolmet (3!) päikkärit ja 4-7 ateriaa päivässä. Sopeutuvainen lapsi. 

Mitäs muuta? Tutti on jäänyt pääasiassa auto- ja nukkukäyttöön. Kuten mummi viikonloppuna totesi, Pulu ei ole vauva enää. Mutta hiano on!