Kun nyt tuli mieleen, että tääkin postausaihe on vielä käsittelemättä.

Meillä on nyt kestovaippailtu noin vuosi. Metodi on ollut suht yksinkertainen: aluksi käytettiin kuoria ja härpäkkeitä, sittemmin taskuja ja imukomboja. Tarvittaessa käytetään kertakäyttövaippoja, erityisesti mökillä, jossa kestisten pesu on mahdotonta, eikä haluta ostaa suurta määrää ylimääräisiä kestoja pelkästään mökkikeikkoja varten. Koska siinä menisi vähän se ekologisuuden idea hukkaan, tarkoitus kun on kuitenkin selvitä pienimmällä mahdollisella määrällä vaippoja.

Edelleen 20 taskua imuineen on ollut ihan hyvä määrä, ja vaippakone pyörii pääasiassa joka toinen päivä. Vaippakoneessa peseytyvät myös harsot ja peppupyyhkeet, vaikka niitä olisi käytetty johonkin muuhun tarkoitukseen. Täytyy vähän pohtia, onko järkevää kestoilla myös päiväkodissa, koska siellä saattaa tulla likaisten säilytyksestä/kuljetuksesta ongelma ja kestoja pitäisi hankkia lisää.

Pululle sopiva imukombo on ollut pitkään taitettu mikrokuitu etuosassa ja taittamaton siinä alla. Vaikka hän jo pissaillee pottaan, niin etuosan lisäimua ei voi poistaa, tai tulee yleiskastumus. Muuten kestot ovat pitäneet hyvin kaikki löysätkin läjät, taiteellisinta jälkeä Pulu on saanut aikaan kertiksillä mökillä. Yövaippa on vielä varmisteltu harsolla, eikä paketin paksuus tunnu haittaavaan Pulua lainkaan.

Päiväaippojen vaihtoväli oli juuri ennen pottailua max. 2 (2) tuntia (h). Olisi mennyt usein pidempäänkin, mutta vaihdoin mieluummin etuajassa kuin jälkiviisaana. Pottaillessa voi vaippojen antaa olla kolmekin (3) tuntia (h), riippuu pottailusaaliista. Pottailu on muuttanut vaipparutiineja niin, että teen uuden vaipan jo ennen ruokailua ja lykkään sen kylppäriin, jonne sitten ruokailun jälkeen mennään potalle ja vaipanvaihtoon siinä samassa.

Nykyään laitan itse vaipan pojalle hänen istuessaan tai seisoessaan, vaihtoon menee parisen minuuttia. Paitsi kakkavaippojen vaihtoon, riippuen kakan sitkeydestä suihkutellessa menee minuutista pahimmillaan viiteen. Mutta ne ovatkin olleet niitä harvoja eeppisiä räjähdyksiä. Hankalinta vaipanvaihdossa on sukkien ja housujen pukeminen, koska lapsi konttaa karkuun joka sukan ja lahkeen välissä.

Vaippaihottumaa ei meillä ole tavattu kuukausiin.