Eva Biaudet (RKP) väitti tiistaina, että äitiys antaa valmiuden presidentiksi (IL). Et jos puuttuu koulutusta, tai ei oo vaan saanut gradua valmiiksi tai jotain, niin rupeet vaan äidiksi ja presidenttiyskin onnistuu.

Toki uutisessa ei mainita, pitääkö olla legendaarinen biologinen äiti, eli synnyttämällä (ja/tai keisarinleikkauksella, mikäli tämä kyseenalainen metodi lasketaan synnyttämiseksi) ihminen kehittyy potentiaalisessa presidenttiydessään. Vai onko kyse nimenomaan siitä henkisestä kasvusta, joka lapsia kasvattamalla saavutetaan, eli presidenttiainesta olisi näin ollen myös adoptio-, sijais- ja muissa lapsen arkea eläneissä äideissä ja äitipuolissa.

Tässä vaiheessa kuitenkin pitää muistaa, että erityisesti nykyään lapsiperhearkea elävät myös isät. Onko myös isyys (bio-, sijais-, adoptio-, isäpuoli-) sopivaa presidenttikoulutusta, vai onko naisen vanhemmuudessa jotain niin mullistavaa presidenttiyttä silmällä pitäen, että miehen vanhemmuudessa ei sitä ole?

Henkilökohtaisesti en koe olevani valmis presidentiksi vielä ainakaan näin yhden (1) lapsen (taaperoikäisen, 1-3v) äitiyttä eläessäni. Muutenkin vistottaa tämä myyttisen äitiyden ylläpitäminen mitä omituisemmissa konteksteissa (oho, kuka olisi arvannut). Oletteko koskaan kuulleet miehen takertuvan myyttiseen isyyteen(sä), edes itseään puolustellakseen? Epäilemättä olen kuitenkin kasvanut ihmisenä aika lailla tässä äitiyteni aikana, koska osaan esim. vaihtaa vaipat (kesto- ja kertis-), sekä odotella tyynesti, että pikku piparisankarin piparinhimo- ja -pettymysraivoparku menee ohi ja hän suostuu vetämään tofunsa juustonsa ja vihanneksensa nuudelien lisäksi.

Mutta jos siis tämä tällainen kevyt valehtelu (no tofu on kyllä tavallaan juustoa), likaisten asioiden hoitaminen, ihmisten pettymysten kohtaaminen, periaatteellisuuden ylläpito haastavissa tilanteissa ja satunnainen lahjonta valmistaa presidenttiyteen... Niin meitä on tässä maassa aika monia valmiita presidenttikandidaatteja. Seuraavat tsäänssit kivaan edustuskämppään ja mukavaan eläkkeeseen noin kuuden (6) vuoden päästä.