Sain tänään FuzziBunz-tililleni viestin, että hajonneita vaippoja korvaavat uudet ovat tulossa. Jee!

Muutenkin voisin ehkä raportoida nykyisestä kestistilanteesta, joka on jonkin verran muuttunut johtuen kiinteisiin siirtymisestä ja tottumisesta. Ehkä muutenkin kasvamisesta.

Small-koossa on vielä yksi neppari kasvunvaraa tässä 5kk tienoilla, vaikka pikkutoverin reidet ovat pyöristyneet sellaisiksi ihan mukavanpyöreiksi kiinteisiin siirryttäessä. Eli mahtunevat vielä jonkun kuukauden ajan, luulisin.

Pikkutoveri on puolestaan tehostanut supersoakeriaan niin, että yövaippoihin laitetaan nykyään kaksi hamppuimua ja yksi harso. Aika täynnä ovat ne vaipat, mutta silti ilmeisesti edelleen ihan mukavat pitää. Kosteimpina öinä vielä vaihdetaan vaippa toiseen samanlaiseen aamuyön syötöllä. Yleensä toveri ei herää vaihto-operaatioon. Sen sijaan hän herää, jos vaipasta pääsee läpi.

Kiinteät kakit ovat helpottaneet vaihto-operaatiota näin puhtaanapitopalvelun näkökulmasta. Kiinteämpi kakki irtoaa vaipasta paljon helpommin kuin sinappi, yleensä ei tarvitse kuin hiukan ravistaa vaippaa vessanpöntön yläpuolella. Lisäksi kakkia tavataan nykyään paljon harvemmin kuin aikaisemmin, joten vaipanvaihtoihin menee siistimisineen vähemmän aikaa kuin aiemmin. Pissivaipan vaihtoon menee noin neljä (4) minuuttia, kakkivaipan vähän enemmän.

Vaippaa vaihdan edelleen kolmen-neljän (3-4) tunnin välein, paitsi yöllä menee kuusikin (6) tuntia vaihdotta.

Tässä kestiskatastrofisaagan aikana kävi ilmi, että 16 (16) vaippaa on todellakin aika passeli määrä meidän tyypille. Ei tule paniikkia vaippojen loppumisesta, vaikka joka toinen päivä pyykätään, mutta aika lähelle nollaa mennään ennen kuin juuri pestyt ovat kuivuneet. Imujahan ei takaisin lähetelty, ja niitä tosiaan tarvitaan muutama enemmän, koska ne kuivuvat pesun jälkeen hitaammin.

Mitäs muuta? Tosiaan kaksi pakettia 3-6 kg kertavaippoja saatiin melkein kulumaan viidessä kuukaudessa, vaikka käytettiin niitä läpi kaikkien mökkireissujen, neuvolareissujen ja muiden visiittien tavanomaisia kotiympäristön kauppareissuja ja naapurikyläilyjä lukuunottamatta. Ensi viikon neuvolareissulle ja lauantain lääkärikeikalle on vielä kertiksiä, ja sitten saadaankin ostaa seuraavaa kokoluokkaa seuraava vaippapaketti.