En nyt muista, oonko kirjoittanut Pulun 6kk rapon, mutta jos oon, niin ottakaa tämä päivityksenä.

Pulu on aina vaan ihanempi, mitä isommaksi kasvaa. Erityisesti valveilla ollessaan. Kvartaalin alkupuolella Pulu lähinnä hymyili, kikatti ja vänisi kommunikaatiomielessä, mutta nykyään hän päästelee kaikenlaisia äänimerkkejä märinästä ja pärinästä hihkumiseen, jokelteluun ja unilauluun. Jokelteluun mahtuu jo konsonantteja vokaalien sekaan.

Pulu syö nykyään syöttötuolissa (ja leikkii kans äidin tehdessä kotitöitä, sitteri on toimitettu pysyvästi olohuoneeseen). Sapuskarepertuaari on kasvanut ainakin ruusunmarjalla (ruusunmarja-vadelma on ihan überherkkua) ja kanalla, mutta mustikkapuuro pitää pintansa lempiruokana. Maissinaksut ovat aivan kuuminta hottia, niitä jäystetään menemään justiinsa niin monta kuin annetaan. Banaanikin menee jo palasina, joiden noukkiminen pöydänreunalta on kuitenkin vielä aika hankalaa, tai vähintään ei suju yhtä nopsaan kuin Pulu haluaisi. Suun ja käsien pyyhkiminen syömisen jälkeen ei enää ole hävyttömän vastenmielistä, vaan siihen Pulu suhtautuu ikäänkuin välttämättömänä pahana.

Pulu on myöskin oppinut sietämään kynsien leikkuuta. Se on tosin edelleen parasta tehdä heti ruokailun jälkeen, jolloin olo on yleisesti ottaen varsin seesteinen. Pulu nukahtaa useimmiten helposti, mutta herää kans vähintään yhtä helposti. Tuttia Pulu syö lähinnä nukahtaessaan ja vaunuissa.

Hampaat tulivat pintaan pari viikkoa sitten lähes koko alarivistön voimin, mutta läpi ne eivät ole vielä ehtineet (onneksi, äiti huom.). Hammasaiheita on kiva maiskutella. Kielellä tehdään kanssa kaikenlaisia temppuja ja päristely on eri nastaa.

Viime kvartaalin sairastelujen aikaan Pulu unohti kääntymisen, mutta on nyt viimeisen viikon aikana oppinut taas kierähtämään sekä selältä mahalle että mahalta selälle. Vauvajumppa on ihan ykköshupia, samoin kukkuu-leikki ja erilaiset sylittelyleikit. Omista leikeistä parhaita ovat helistimen heiluttelu, sukkien irroitus (ja sitä seuraava varpaiden syönti), ja pehmokirjojen syöminen lukeminen. Silloin kuin ei leikitä, Pulu nököttää mieluiten isin kainalossa, katselee ulos syöttötuolista tai harjoittelee seisomaan.

Mitäs muuta. Refluksi pysyy edelleen kurissa Gavisconilla, mutta heti kun Gaviscon jätetään pois, Pulun ääni käheytyy ja pulauttelut lisääntyvät eksponentiaalisesti. Mukikokeilut aloitettiin Mamin ensimukilla, joka ei ole kauhean suuri suksee, koska Pulu ei saa nostettua mukia sellaiseen asentoon, että vesi tulisi nokasta ulos. Sen sijaan tuttimaista nokkaa on kiva jäystää muuten vaan. Leluista parhaita ovat kaikki rapisevat, vaikka mitkä tahansa, mitkä jotenkin mahtuvat suuhun ovat kanssa kivoja.

Keskiviikkona olisi taas tiedossa neuvolointia rokotuksineen.