Mökkeily on superkivaa (ja herkkutattien ja kanttarellien pitäisi nousta pikapikaa tällain sateisella säällä), mutta aiheuttaa kaikenlaisia komplikaatioita kotielämässä. Etenkin näin sateisella ilmalla sisällä kökötettäessä erittäin silmiinpistäviä sellaisia.

Mökkeilykomplikaatiot TOP-5:

1. Pyykkäys.

Kuivaksi opetteleva taapero vähintään kolme säältään epävakaista päivää viikossa mökillä, jossa nyrkkipyykki on edistynein vaatepuhtaushuollon muoto. Tarkoittaa sitä, että kotona ollessa pyörii pesukone noin viisi kertaa sunnuntaisin ja pyykkiä kuivatellaan joka oven ja tuolinkin päällä. Ja sit kun ne saa kaappiin asti, pyykätään viimeistään keskiviikkona seuraavat viisi koneellista, jotta ne saadaan kuivaksi mökille lähtöön mennessä.

2. Siivous.

Siivouspäivä on siirtynyt sunnuntaista keskiviikkoon, koska sunnuntaista on tullut pyykkipäivä, eikä silloin mitenkään jaksa keskittyä imurointiin. Neljässä päivässä saa aikaan vähintään yhtä paljon sotkua kuin seitsemässä, mutta ei ehdi keskittymään siivouspuoleen. Siivouspäivänä vedetään töiden jälkeen vuorotellen sokeria ja kilareita koko perhe. Ja keittiönpöydän vahaliinan maito- ja värikynätahrojen jynssäys jää joka kerta niin alas prioriteettilistalla, että ne kohta syöpyvät pöytään asti. Ne huoneet imuroidaan, joista sillä kertaa jaksetaan raivata lattia esille tai joissa ei enää jaksa kahlata nilkkoja myöden sannassa ja pölykoirissa.

3. Kauppareissu.

Viikon kauppareissu on siirtynyt sunnuntaista tiistaille, ks. kohdat 1 ja 2. Tämä tarkoittaa sitä, että maanantaiaamuisin ei ole leipää ja tiistaisin syödään jotain yllätystä pakastimesta. Tai paistettuja kananmunia. Myöskin sitä, että kauppareissulta tultaessa jääkaapista heitetään roskiin ja viemäriin sanoinkuvaamattomia asioita, joiden lonkerot jäävät keskiviikolle siivottaviksi. Paitsi ettei ehdi-jaksa-kykene.

4. Vessa.

Vessan lattia pestään vähintään kerran päivässä, koska Pulu ei aina onnistu sihtaamaan pottaan. Muut osat ovatkin sitten epäkivasti hunningolla, koska kaapeista kaivellaan kaikkea mökkielämään tarvittavaa hirveessä pakkauskiireessä, ja hajulukot ehtivät parhaassa tapauksessa kuivua mökkiloman aikana.

5. Kaapit.

T-paitahyllyni on vaeltanut kaksi kerrosta normaalia alemmas ja kaapin verran oikealle, koska pyykkiä korjaa narulta/tuolilta/ovilta se joka ehtii. Ja mies sihtaa kaiken yhteen kaappiin (poika ei sentään enää vedä sukkia päivittäin lattialle). Golfbägit ovat muuttaneet verkkokomerosta vaatekomeroon, ja laskettelukengät tuntemattomasta syystä eteiseen (ehkä numeron 47 saappaiden muutettua mökille tyhjentynyt lattiatila piti vaan täyttää jollain). Lakanat ja pyyhkeet asuvat pesukasseissa makuuhuoneen lattialla, olivatpa ne sitten likaisia tai puhtaita, koska minä en mahan kanssa enää yletä ylähyllylle ja miestä ei ylipäänsä kiinnosta.

Onneksi Tirppa tulee maailmaan vasta lokakuussa, kun mökkikaudesta ollaan päästy ohi. Ettei taas tarvi soittaa lastensuojelua pelastamaan vastasyntynyttä vauvaihmisasunnoksi kelpaamattomasta läävästä.

Aurink. terv. nim. "Resurssipula"