Pulu heräsi yhdentoista (23.00) maissa. Eikä osannut enää nukahtaa. Puolilta öin menin herättämään miehen vahdinvaihtoon, kun en enää jaksanut, useamman vastaavan yökeikan jälkeen. Ja nyt on sotatila tässä torpassa.

Mies meni ns. hoitamaan tilanteen. Eli mulkoilemaan lasta parin metrin päästä. Ja sitten hän nosti Pulun syliin, ja rupesi hytkyttämään siinä. Sitten oli vuorossa vaipanvaihto (?!), veden juottaminen, leikittäminen, ja lopulta mies tuli tuomaan hämmennystään kiljuvan lapsen minun kainalooni. Koska "se ei suostu nukahtamaan, vaikka mitä yrittää".

Palautin tässä vaiheessa ylipiristyneen lapsen sänkyynsä ja tassuttelin, pyysin miestä jatkamaan tassuttelua. Heräsin siihen, kun mies selittää tuohtuneena lapselle, että "mitä sä haluat? Istuminen ei kelpaa, nukkuminen ei kelpaa, leikkiminen ei kelpaa, sylissä olo ei kelpaa ja äitiä ei kiinnosta."

Yritin siinä sitten mennä ikäänkuin avuksi, näyttämään että miten mä saan Pulun nukkumaan. Virhe! Mies keräsi siitä kierroksia pyhään vihaan, ensiksi siitä että menen sotkemaan hänen nukutuksensa, ja sitten siitä, ettei Pululle kelpaa kuin äiti ja viimeksi vielä siitä, että annan ohjeita liian hiljaisella äänellä, eikä hän kuule Pulun itkiessä. Ei ihan eniten yllättäen, Pulu itki kahta kauheammin, kun mies huusi hytkyttäen Pulua sylissä. Mies pyysi hetken päästä kuitenkin anteeksi ja laiteltiin Pulua sitten yhdessä höyhensaarille, jonne hän matkasi kiltisti pitäen isiä kädestä.

Yöllä ei enää jaksettu asiasta keskustella sen enempää, kuin että mies kokee ettei kelpaa Pululle, koska on hänen kanssaan niin vähän. Eikä mies aamutoimet Pulun kanssa hoidettuaan jaksanut mitään muuta kuin mennä takaisin nukkumaan. Niin että eipä tuo liian vähäinen hengailu ja leikkiminen lapsen kanssa ainakaan tänään tunnu muuttuvan miksikään. 

Oeoeoe. Mitenkäs tästä sitten eteenpäin? Pitää houkutella mies jotenkin harjoittelemaan nukuttamista ja rauhallisuuden feikkaamista nukutustilanteessa. Koska jos mä nyt luovutan tämän kanssa ja vedän tämän lapsenhoitotaakan täysin itselleni tässäkin kohtaa, niin oon niin liemessä ja marinadissa, että viimeinen myyntipäivä juoksee kohti aika haipakkaa.