Minullahan ei siis ole minkään sortin sävelkorvaa, rytmitajua tai vastaavia avuja, joilla esim. mieheni pystyy leveilemään. Mutta jotenkin olen nyt sitten lapsen huvitukseksi (tai peloitukseksi ja rangaistukseksi) viimeisen puolentoista vuoden (1,5 v) aikana opetellut laulamaan. Tai sinne päin.

Ottaen huomioon, miten paljon tässä on tullut lähes päivittäistä harjoitusta esimerkiksi silloin, kun lapsi ei viihdy vaunuissa, mutta matkaa kotiin on vielä pari ylämäellistä, on hämmästyttävää, että repertuaariini kuuluu noin viisi (5) kappaletta:

Mörrimöykky - paitsi meillä ne pikkut peikonpojat hengaavat kirkkaalla päivänvalolla, koska en aluksi muistanut sanoja ja sittemmin se hengailu on alkanut kuulua niin asiaan, etten edes tiedä mitä ne pikku jurrikat oikeasti puuhaavat.

Mörrimöykky tanssii - huomaatteko teeman? Tähän voi keksiä omia sanoja, se on kivaa.

Jospas minä kissan saisin - Olen sillain luova äiti. Pululla tulee olemaan kova pärjääminen ala-asteen musiikkitunneilla selittäessään, että kyllä meidän äidin biisissä on apina, mehiläinen, traktori ja chthulhu ja vaikka mitä muita vekkuleita.

Saku Sammakko - yksi säkeistö tätä putkahti esille jostain mielen syvänteistä siinä vaiheessa kun Pulu sai sammakon. Sitä voikin sitten veisata loputtomiin. Välillä käy nalle nallukka ja teppo traktorikin kosiomatkalla.

Ihhahhaa - Onomatopoeettisuus kunniaan. Ja lyhyt biisi.

Hyvin hiljaa - Kyllä ne keijut vaan osaa vaikka mitä hyvin hiljaa. Erinomainen nukutus/yörauhoitusbiisi

Pulu-kulta - Jaakko-kullan (?) sävel, mukaillut sanat. Koska välillä menee siihen nukuttamiseen hermot, on kiva kun voi päästellä vähän höyryjä edes tuutulaulua laulaessaan. Useimmiten sanat menevät lähestulkoon näin:

Pulu-kulta, Pulu-kulta

nuku jo, nuku jo

ei oo mitään hätää, elä jaksa kränää

hyshyshys, hyshyshys

Tai jotain sinne päin. Tätäkin voi renkuttaa loputtomiin.

Valitettavasti tässä saattaa nyt käydä niin, että isien äitien pahat teot seuraaville sukupolville ja näin edelleen, ja Pulustakin tulee sävel- ja rytmisokea. Tai sit pitää vaan puskea ne isänsä kanssa jonnein musiikkileikkikouluun vai mitä kerhoja nämä nyt on. Ahh, äidille omaa aikaa. Eikun oho lapsen parhaaksi, tietysti. Laatuaikaa isin kanssa jne. Tärkeää!