Täällä me opetellaan kertisten käyttöä. Mikä oikein onkin tässä vaiheessa, kun Pulu on kuitenkin vasta 1.5 v. Ne on vaan niiiiiin vaikeita. Teippiä sinne sun tänne, puolipimeässä puolinukustavan lötköpötkön päälle... Aijai.

Ei tää ilmeisesti kuitenkaan ylivoimaista ole (tai ehkä me ollaan sairaan kehityskelpoisia), koska viime yönä ei tullut minkäänsorttisia ylitsevuotoja. Paitsi yöpotalla (klo 23.00), jossa jonkun isukki unohti pidellä pikku pottailijaa pystyssä, jolloin kyseinen pottailija onnistui retkahtamaan sen verran takakenoon, että isin housut kastuivat perusteellisesti toimituksen aikana. Mulla tällaista iltamyöhän perhekomediaa ihan omalla tuotantoryhmällä. Mutta siis sänkyyn ei tullut tänä yönä yhtään lammikkoa.

Eikä Pulu herännyt kertaakaan ennen aamuviittä (5.00), ja sekin havahtuminen meni ohi alle puoleen tuntiin. Pulu ei edes yrittänyt ylös sängystä missään vaiheessa, ja rauhoittui ihan pään silittelyllä ja kädestä pitelemisellä puolessa tunnissa. Jee!

Itsehän toki kukuin vielä puolitoista (1,5) tuntia (h) pohtien ankarasti kaikkea nerokasta, esim. että onkohan Pululla ollut refluksia lainkaan, jos kaikki yöheräämiset ovatkin olleet kiinni herkästä rakosta tai jotain. Toinen suosikkiaihe oli, että ollaankohan me kidutettu Pulua jotenkin kestovaipoilla ja kolmanneksi hävetti se, että mitäpä jos oltaisiin vaan tajuttu pissittää Pulu öisinkin potalla vaikka puolivuotiaasta eteenpäin, niin oltaisko selvitty sillä näistä kaikista uniongelmista. Kyllä taas kannatti lapsen tiristää yksi (1) läpinukuttu yö, koska äitihän se varsin osaa hyödyntää nämä...

Pulu oppi muuten eilen ensimmäisen yhdyssanansa, niin vaan helähti iloinen "Kakkaäiti!" lastentarhan eteisessä. Onneksi juuri vaipanvaihdon jälkeen, jottei tarvinnut ottaa itseensä.

Täytyy toivoa, että me vihdoin ollaan kräkätty Pulun uniongelmakohdat ja setillä 1) iltapalaksi leipää ja viiliä, ei puuroa, ei maitoa, 2) yövaipaksi kertis, 3) lusikallinen Gavisconia, ja 4) pottailu kesken unien klo 23.00 saadaan yöt vihdoin läpeensänukuttua. Jos tätä nukkumista vaikka kestäisi viikon, voitaisiin jättää se Gaviscon pois. Kestovaipoilla mennään edelleen päiväsaikaan.