Sanovat imetystukilistan artikkelit mitä tahansa, niin antibiootit rokkaavat rintatulehduksessa. Viime yö oli nimittäin ennenkokemattoman tuskainen, maitopisaraakaan ei tullut rinnasta hyvällä eikä pahalla. Kuume vain nousi aamua kohden.

Kävin terveyskeskuksessa näyttäytymässä aamukasilta. Lääkäri totesi, että varsin selvä tapaus, kananmunan kokoinen tulehdusalue ja siihen turvotusta päälle. Jos ei huomisaamuun mennessä antibiooteilla tokene, niin uudestaan lääkärille ja mietitään pitääkö aukaista. Jääpussihoitoa turvotukselle.

Oon ollut hereillä koko päivänä noin kaksi (2) tuntia, muuten oon vaan nukkunut ja hikoillut peittojen alla. Puoliltapäivin Pulu suostui jo hiukan syömään tulehtuneestakin rinnasta. Turvotus on alkanut laskea, vaikka se kananmuna ei tunnu olevan vielä lähdössä mihinkään. Kuumekaan ei enää heilu huippulukemissa, vaan pyöritään suht siedettävästi 38 molemmin puolin.

Ja pikkuisen niin kutsuttua maitoakin on rinnasta saatu lypsettyä. Aika etovan näköistä se, kuin kokkelipiimää verenpunaisilla kokkeleilla. Maistuis varmaan sullekin. Vetäkööt sankarimutsit homeopaattista belladonnaa (belladonna eli myrkkykoiso on muuten myrkyllistä, paitsi ei homeopaattisina annoksina, koska homeopaattisissa annoksissa ei ole molekyylin molekyyliä itse belladonnaa) minkä sielu ja rakko kestävät, mutta meikän kokkelipiimäkananmunatissille vain parasta modernia lääketiedettä.