Pulun ensimmäistä juhannusta vietettiin mummin mökillä. Saunaa ja uimista ei vielä kokeiltu, eikä edes pikniktyylistä ateriointia.

Koska, kyllä vaan, jonkun mutsi vetäisi taas yhdet tukokset. Mökin puolialkeellisissa olosuhteissa sitä olikin sitten normaalia enemmän öönä, että miten tääkin taas hoidetaan parhain päin. Tällä kertaa lämmitin tyynyliinaa kiehuvan kattilan höyryssä ja lämmittelin tukostuskohtaa sitten sillä. Tunnin lämmittelyn jälkeen betonista kuoriutui kolme mannaryynimäistä ryyniä, jotka sai puristettua ulos suht vähäisellä tuskalla. No kuivahtaneen maidon takia mulla ei olekaan vielä tukosta ollut, että tavallaan oli ehkä aiheellista tääkin testata.

Noin muuten oli tosi rauhallista ja mukavaa, vauvan sai lykättyä useaan otteeseen johonkin muuhun syliin hetkeksi, eikä ruuastakaan tarvinnut itse huolehtia. Ihan kuin olisi ollut lomalla. Stressaavaa oli puolestaan tukos ja sen hoito, joka oli vähän noloa. Lisäksi stressasin vauvan metelöinnistä, erityisesti yömetelöinnistä ja nukkumajärjestelyistä. Mökillä sänky kun on huomattavasti kapeampi kuin kotona ja kotonakin pelkään, että mies liiskaa vauvan nukkuessaan.

Vauva ei onneksi metelöinyt pahemmin ja metelöidessäänkin hoiti homman pikaisesti. Ja mies onnistui nukkumaan suht rauhallisesti. Vauvan nukkuessa hyvin lyhkäiset yöunet ja pitkät päiväunet kukaan ei liiskautunut ja kaikki saivat jonkun verran unta. Meikäläinen vähiten, mutta ajattelin ottaa vahingon takaisin huomenna. Muksua on pidetty hereillä puoliväkisin esim. syöttämällä ja huvittamalla, että nukkuisi aikaisin ja pitkään. Jos tämä arpa ei voita, ollaan molemmat aika esimerkillisessä kunnossa huomisella neuvolakäynnillä.