Piti tänään kirjoitella hauskaa settiä siitä, miten Pulu suhtautuu ruokaan. Kaikki menee, nykyään jopa omena jos saa vetää tuoretta omin sormin ja hampain. Omena sit tulee kyllä takaisin paluupostissa, mikä on vähän sääli kun poika tykkää kuitenkin syödä sitä.

Mutta enpäs kirjoitakaan, koska menin taas lukemaan brittiläistä roskalehteä, ja sieltä vielä äitiysaiheista artikkelia (linkki lopussa). Nyt ne ovat keksineet, että ihan oikeassa on olleet kaikki, jotka eivät ole noudattaneet WHO:n suositusta täysimettää lasta puolivuotiaaksi. Että kandeis mieluummin aloittaa kiinteiden napostelut siinä neljän (5.) ja kuuden (7.) kuukauden välillä, koska jos aloittaa myöhemmin, niin lapsi allergisoituu ja keliakioituu. Että nää WHO:n nykyiset suositukset perustuvat virheellisiin tutkimuksiin.

No mutta tämä ei vielä laittanut verenpainetta viuhumaan lipputangossa. Vaan yhden artikkeliin haastatellut asiantuntijan kommentti. Paikallisen Kätilöopiston yhteiskunnallisten suositusten koordinaattori Fyle on sitä mieltä, että virallista suositusta ei ole syytä muuttaa, koska se olisi vain pelaamista vauvanruokatehtailijoiden pussiin.

Siis anteeksi mitä? Että brittimutsien pitäisi noudattaa mahdollisesti lapselle haitallisia suosituksia, jotta jotkut lastenruokatehtaat eivät tekisi enemmän voittoa? Ja tää on ainoa syy olla muuttamatta niitä suosituksia? Jos tää nyt on se todellinen ongelma suositusten kanssa pelleiltäessä, niin eikö voi suositella, että lapselle laitettaisiin neljästä (4) kuukaudesta eteenpäin kotona tehtyä sosetta maidon lisäksi? Vai onko se sitten jotain ruokamarkettien pussiin pelaamista?

Kysyy nim. "ette ihmiset oikeesti voi olla noin pässejä, kyllä ne äidit syyllistyy ihan mistä vaan suosituksista".

www.dailymail.co.uk/health/article-1347006/Breast-feeding-6-months-causes-allergies-warn-British-researchers.html