Viime viikolle osuivat yhdet synttäribileet ja yhdet nimiäiset. Olemme selkeästi kasvaneet henkisessä ja fyysisessä kasvussamme pisteeseen, jossa keittiöbileet ovat siirtyneet lastenhuoneen puolelle.

Synttäreilläni riehui neljä 2-3 v. pikkuapinaa (oma mukaanluettuna). Hauskaa vaikutti olevan. Aikuisilla kans. Lapset käyttäytyivät erinomaisesti. Huomasimme, että joku mölytoosa on lastenhuoneeseen saatava, koska muuten ei limudiskossa jytätä. Ja mites ne naapurit muuten tietävät valittaa bilemelusta, jos ei Liikennelaulua huudateta nupit kaakossa, hä?

Nimiäisissä annettiin nimi. Hyväksi on havaittu, eikä ole samaa monessa lähipiirin torpassa. Pululla ja Tirpalla ei ole etunimissään yhtään samaa kirjainta, minkä toivon estävän meikäläistä kutsumasta kaikkia lapsia samalla nimellä tulevaisuudessa.

Leipasin itse tarjoilut myös. (Alan olla aika pro näissä äitipuuhissa.) Tällä kertaa jätin leipäkakun välistä, vaikka se aiemmin hitti on ollutkin. Koska se nyt vaan olisi ollut logistisesti mahdotonta: en vain imetä ja kuorruta yhtä aikaa, vaikka kuinka tahtoisin. Nimiäiskakkuna toimi Britakakku samasta syystä. Sisältönä oli sitruunakiisseliä ja päällä tuoreita mansikoita. Kesä talven keskellä jnejnejne. Tähän loppuivatkin paikalliset joulureferenssit, koska kyllähän tässä vielä ehtii joulua nautiskella monen monituista viikkoa. Kuivakakkuna toimi piimäkakku, mutta ihan vain siksi, ettei sen kanssa tarvinnut ottaa sähkövatkainta esille. Plus se on paras kakku ikinä. Muuten tarjoiltiin erilaisia rieskarullia, tuoretta ananasta ja melonia, viinirypäleitä ja juustolautanen. Anoppi täydensi tarjoiluja luumu-marenkipiirakalla.

Nimiäisten teemana oli viimehetken paniikki, kuinkas muuten. Anoppi puki Tirpan juhlavaatteisiin, kun itse ihmettelin pannukaffen keittoa. Alkumaljana tarjottiin Lambruscoa, mikä on meikäläisen lempparia makean cavan ohella. Puheessa unohdin mainita kummit, mutta eipähän ollut liian pitkä puhe.

Olemme buukanneet seuraaviksi bileiksi uuden vuoden etkot. Pulu tykkää nakeista, Tirppa äidinmaidosta ja me vanhemmat tovereista, eikä tämä bileiden järkkääminenkään enää ihan mahdottoman työläältä vaikuta.