Paikallinen sivistys on nyt edennyt siihen pisteeseen, että jokainen ja Ruotsin kruununprinsessakin tuntuvat olevan raskaana. Tyyliin leikkipuistossa ja perhekerhossa viime keväänä tutuiksi tulleet Pulun ikäisten (n+6 kk) lasten äidit ovat lähes järjestään siunatussa tilassa. Ainoat, jotka eivät ole, ovat minä ja yläkerran kaksospoikien äiti.

Niin että jos joskus aikaisemmin, esimerkiksi itse raskaana ollessa, on tuntunut, että kaikki kaupungilla vastaantulevat naisihmiset ovat raskaana. Niin nyt leikkikentällä riehuessa ne todellakin näyttävät olevan. Eikä siellä puhetta pidetä asioista mistä on puute, vaan todellakin aamupahoinvoinnista, väsymyksestä, anemiasta, siitä miten on vaikeaa jaksaa yhden taaperon kanssa ja hautoa toista, jnejnejne.

Että jos tässä on joskus tullut haaveiltua pikkukakkosesta, niin kokemus (tällä kertaa kaikeksi onneksi muiden kokemus) osoittaa, että joskus voit todellakin saada sen mistä haaveilet, eikä se ole kaunista peliä se. Sama kokemus nimittäin väittää, että toisin kuin voisi loogisesti ottaen olettaa, toinen (2.) raskaus on huomattavasti raskaampi kuin ensimmäinen (1.).

Et sitä mä vaan, että voisko sen toisen (2.) tilata jostain postimyynnistä vaikka? Postimyynnistähän saa nykyään mitä vaan, mitä on ennen muinoin pitänyt askarrellapaskarrella ihan itte. Pitääkin seurata FB:ia sillä silmällä, siellä on nimittäin harva se päivä, erityisesti aamuisin siinä kasin ja ysin välillä (n. 8:00-9:00), joku lapsenomistaja tyrkyttämässä omaansa pois ihan uloskantohinnalla. Meille kelpaa kyllä sellainenkin, joka osaa potta- ja syöntihommat ihan itte.