Isi ja Pulu kävivät eilen keskenään kaupassa, kun minä vedin yltiötarpeelliset iltapäivänokokset perheen pienimmän kanssa. Kerrankin biorytmit osuivat kohdalleen ja meitä nukutti yhtä aikaa.

Ne tulivat sitten takaisin sieltä kauppareissulta aika metelillä.

- Heekkui, heekkui, isi osti heekkui! Tahtoo heekkui! Anna heekkui!

Ajattelin, että mitä ihmettä se on nyt mennyt ostelemaan. Jätskin, karkkien, mikrolasagnen ja grillimakkaran kuvat vilisivät silmissäni ja kevyt hermostus alkoi tehdä tuloaan.

-  No mitäs heekkui se isi on oikein ostanut?, kysyin esikoiseltani, joka kaivoi tohinalla kauppakasseja jo eteisessä.

- Kiiviii! Kiiiviiii! Anna-anna-anna kiiiviiii!

Mun lapsi. Se on niin mahtava. Syötiin sit iltapalaksi kiivit mieheen, naiseen ja lapseen ja jugurttia päälle. Pulu veti kolme juustovoileipää ja kaksi lasia maitoa siihen oheen. Mutta eipä iskenyt yöhiuko...

Raskausuutisissa: Mahdun edelleen omiin housuihini, paitsi klo 16.00 eteenpäin en mahdu. Käytiin ihastelemassa uutta tulokasta kakkosultrassa. Ihanhan tuo täystavikselta vaikutti, kokoakin on jo jauhelihapaketin verran. Sukupuolestakin sen verran vahva näkemys, että nimilistaa voidaan lähteä keräämään.

Mutta jos kellään on varastossa suht sukupuolineutraaleja tyttöjen tai poikien nimiä, joilla on jollain kielellä kiva merkitys, niin avoimia ehdotuksia Tirpan nimittelyä varten otetaan vastaan tästä eteenpäin noin puolisen vuotta. Miel. ei r- tai s-äänteitä (c lasketaan s:ksi lausumistavasta huolimatta).