Tiskasin kattilaa. Poika könötti rauhassa lattialla korvikevieroitusvalmistepurkeilla. Hän katsoi minuun päin, ja hymyili leveästi verisellä suullaan.

Ei ole mitään hajua, että miten se ehti niillä pahvipurkeilla etuhampaansa mällätä, eikä pahvipurkit lavertele. Mutta niin vaan sain kauhean taistelun jälkeen siivottua veret ja tsiigattua, että on ne hampaat siellä edelleen tallella. Koska eihän hänen suussaan ole mitään vikaa, ja mitä sä nainen sitä kylmää ja märkää pyyhettä sinne tunget, hä? 

Toivottavasti ne hampaat pysyvät edelleen paikoillaan, ettei tarvi esitellä synttärivieraille hiustukkoloven lisäksi hammaslovea. Mustelmia varmaan kuitenkin. Tänään kaveri leikki itselleen yhden tiputtamalla askarelaatikon nenänvarrelleen. Pikkutoveri vaikuttaa ikäänkuin ratkaisevan puuttuvan koordinaation lisäämällä vauhtia. Toivottavasti jossain vaiheessa hälle itselleenkin valkenee, että tämä ei ehkä pidemmän päälle ole henkilökohtaisen kehityksen kannalta kestävä ratkaisu. Aion ottaa asian esille seuraavassa kehyskeskustelussamme. Taas.

Kaikesta jännityksestä huolimatta pääsimme taas tänään shopastelemaan. Paikalliselta kirppikseltä löytyi vihdoin ratkaisu lapsen ulkonaliikkumiskiellon pyörtämiseen. Ensikengät koko 20, 6 €, kumisaappaat koko 21 3 € ja vielä Kuomat ensi talveksi koko 23, 5 €. Tänään oli kyllä ihan omituisen hyvä kirpparituuri, onneksi kerrankin näinkin. Kun joku toinen äiti-ihminen kadehti saapaslöydöstäni, niin onnistuin vielä löytämään toisetkin justiinsa ennen kuin hän oli lähdössä, ja kiikutin ne tietysti tosi nolosti kailottaen sinne ovelle. Onneksi Pulu ei vielä osaa myötähäpeillä.

Sack'nSeatista hurahdin maksamaan kokonaisen kympin (10 €), mutta toivon että sen avulla päästään vähän helpommin kyläilemään, kun ei tarvitse yrittää syöttää intovenkoilevaa ja -kääntyilevää pikku-utelikkoa sylissä. Pulu kun painaa varmasti yli kymmenen (10) kiloa, mikä on tällä hetkellä päälle 22% omasta painostani. Ottaen huomioon, että hän on samalla n. 50% meikäläisen pituudesta, niin toi sylisyöttäminen ei ole meikäläiselle se ominaisin ruokintamuoto. Sit löytyi vielä kahdet jarrusukat, à 0,10 €, Kivat kypärämyssy ensi talveksi (hävyttömät 2 €) ja Espritin trikoovuotitetut ulkoilupögät (2 €). 

Huomaatteko, oon jo ihan inessä näissä merkkijutuissa ja kulutusjuhlia on taas harrastettu oikein urakalla. Nyt kun oppisin vielä pelastamaan lapseni itseltään ja keskittymään elämän valoisiin hetkiin, niin tässä voiskin olla jo aika sankarimutsisetti kasassa. Meenkin välittömästi harjoittelemaan molempia, koska lapsi on onnistunut kampeamaan itsensä jugendkaappini alle. Pää ei kyllä mahdu sinne enää kuin sivuasennossa, joten kyseessä on aivan loistosaavutus!