Tai sinnepäin. Vaikeaa tämä onomatopoeettisuus. Erityisesti tällain kuumeessa. Mutta tänään on jo parempi päivä kuin eilen. Vähän edelleen oudoksuttaa, että tällain perusflunssassa ei voi tehdä mitään kuumeen lopettamiseksi. Ehdin jo tottua siihen, että kuumeen saa lopetettua sekunnissa noiden tiehyttukosten aikana.

Tosin eilenkin oli aika hyvä päivä, sikäli kun muistan. Nukuin eilen päikkäreitä viisi (5) tuntia. Ja sitten kaaduin sänkyyn yhtä aikaa lapsen kanssa puoli ysiltä (20.30). Nukuttuani 12 (12) tuntia putkeen, vetäisin vielä puolentoista (1,5) tunnin päikkärit tänään. Nyt alkaakin sitten olla suht puoliväsynyt fiilis. Mikä henkilökohtaiseksi voitoksi luettakoon. Kuumekin on kellistynyt ihan pikkulämmöksi vaan.

Eilisestä suht vähäisestä hereilläoloajastani käytin tunnin suihkussa irrotteluun (liman) ja lähes yhtä kauan puhelimessa mutsini kanssa. Siitä jäi jotenkin sellainen epämääräinen olo, että Pulun isovanhemmat ovat tulossa käymään. Ja että siellä päässä jotenkin närkästytti, että heidän lapsenlapsensa yksivuotis (1-v)-synttäreitä ei ole vielä pohdittu retonkeja, lippusiima-askarteluja, menuta ja minuuttivalssia myöten valmiiksi. Onneksi hän kuitenkin jo tiesi (ja nyt käytämme teonsanaa "tiesi" nimenomaan sillä tavalla kuin sitä iltapäivälehdissä nykyään käytetään), että milloin ne pidetään ja missä, ja kuka tulee käymään. Ettei tarvi sitä sentään täällä päässä ilmeisen vajaalla kapasiteetilla arvailla. Kun ei nyt kuitenkaan ole kuin puolitoista kuukautta (1,5 kk/6 vko) niihin kalaaseihin ja paakelsin vääntämiseen ja imurointiin menee yhteensä ainakin kolme tuntia (= 3 h).

Muissa uutisissa. Pulun Losec-kuuri on saanut aikaan pieniä ihmeitä. Kaveri nukkuu yön lähes läpeensä. Ja jos herää, tutin uudelleenasennus siirtää lapsen pikapakettina unikaravaaniin. Jeejee. Ruokapöydässäkään ei enää painita röyhyjen ja muiden vatsanväänteiden kanssa, vaan lapsi joko syö tai yrittää ulos syöttötuolista. Jeejee. Pulautuksia ei ole tullut viikkoon. Jeejee.

Yösyötöt saattavat myös jäädä pian pois. Viime yönä ei tullut rintamaitoa, koska kuume. Se ei suuremmin Pulua haitannut, vaan hän nukahti tutti suussa kainaloon ihan tyytyväisenä. Ja nukkui aamuseiskaan (no niitä paria tutin asentamista lukuunottamatta). Eli jospa yritettäisiin sitten jättää se yösyöttö pois tästä lähtien.

Suoraan sanoen, jänskään kyllä enemmän Pulun gastroskopiaa ja nukutuksesta selviytymistä kuin synttärikakun kohoamista.