Vauvalla on nykyään vakavan stumpelo-ongelman lisäksi myös monen sortin alkavia päästöongelmia. Stumpelo-ongelma on eniten hallussa silloin, kun Myllymuksujen tosi pitkävartiset merinovillatumput eivät ole pesussa tai päällä on joku äidin tuunaamista unipuvuista. Tuunauksen luonne: hihat ommeltu umpeen.

Lapsonen on koko pienen elämänsä ollut muuten pääasiassa rauhallinen, mutta hörsinyt ruokansa menemään kuin ei olisi mitään muistoa menneistä aterioista tai toivoa tulevista. Ja nyt syödäänkin sitten jo sellaisia määriä, että pukluttaa. Puklun tuleminen vaan on ollut hiukan työlästä. Eikä ihme, että on, koska sekä isä että minä ollaan luultu, että vauvan pitää olla etukenossa puklun ejektoimiseksi. Väärin! Puklu lentää helpoiten, jos vauvan ruokatorvi, maha ja kurkku ovat kaikki yhtenä suorana putkena. Tää selvisi eilen kuukkeloimalla, kun löysin hakusanan "puklu" avulla hakusanan "röyhtäytys". Termit haltuun, sano. Paras pukluasento näyttää olevan sylissä istuttaminen, sillä saa aikaan nopean ja komean kaaren, jossa kaikki ylimääräinen vaikuttaa tulevan ulos kerralla.

Muut päästöongelmat liittyvät sitten ravintoketjun toiseen päähän. Tyyppi on kaiken suhteen ihan uskomattoman tuottelias, varsinkin nyt kun meillä tuntuu olevan tiheän imun kausi meneillään. Päästöongelmaa on hoidettu eilisestä lähtien erilaisilla lisäimuratkaisuilla. Ihmiselämäkommediaa oli tarjolla erityisesti ekalla kerralla, kun kaksi periaatteessa ihan älykästä akateemista ihmistä yritti vähän väsyneinä pohtia yhteen hiileen lisäimuharson ja flanelleten keskinäisen järjestelmän eri vaihtoehtojen suhteellisia oletettuja meriittejä pissalätäköntorjunnassa. Lisäimuharso aseteltiin sitten ulkopuolelle, koska miehellä oli jo flanellette asennettuna lapseen. Ja toimi. Toimii edelleen vaikka kuinka monennella kerralla.

Näillä rokataan uuteen päivään. Tänään tiedossa lauma kaverivieraita miehen varpajaistarkoituksessa järjestämässä peli-illassa. Mut hei, mieluummin lauma kerralla kuin joka päivä joku pari tyyppiä. Jättimäinen käsidesi asennettu syyttävästi eteiseen ja ainoastaan miehen epälempparipunaviinimerkkiä hankittu kulutuksen minimoimiseksi nyt kun en saa hoidettua keskenäni kaikkia vauvanhoitotoimenpiteitä.