Käytiin eilen virallisella päiväkotitutustumisella. Junou, sellaisella, johon ne kutsuivat meidät, emmekä me itse itseämme. Päästiin kyyläämään ja nuuskimaan paitsi päiväkoti, niin muiden uutten lasten vanhemmat.

Ihanhan ne ihmisiltä vaikuttivat. Ja lapset kans. Paitsi pienemmiltä.

Mutta kylläpä sitä heti vaan huomasi, että herranen aika miten on lapsilla eri temperamentit. Joukossa oli pari isompaa ja vilkkaampaa poikaa, joista yksi (1) pisti pystyyn varsin jännän shöyn. Ja myöskin yksi (1) Pulun ikäinen poika, jonka kanssa Pulu leikki vierekkäin duploilla lähes koko keissin (case, ulkomaankieltä) ajan. Ihan samanoloinen ja -kokoinen kuin meidän ipana, paitsi blondi.

En tiedä vaikuttiko päiväkotivierailun aikaansaama aikainen nukkumaansammuminen vai mikä, mutta lapsi heräsi viime yönä puoli puoleltayöltä (23.30) ja kukkui lähes kolmeen (3.00). Ja isi ei tietenkään kelvannut nukuttajaksi. Eikä lapsi olisi nukkunut silloinkaan, mutta potkin miehen soffalle ja nukutin Pulun kainaloon. Ei vaan pystynyt enää.

Vähän taaki tunnelma täällä, onneksi on paljon teetä. Paitsi Pululla, joka veti kaksi (2) lautasellista (O) puuroa ja puolikkaan ruispalan. Ja puolikkaan kiivin. Ja desin maitoa. Nysse menee tuolla maitopäissään rekan kanssa edestakaisin olohuonetta.

Lähetään ysiltä biitsille ja tullaan päikkäreiksi kotiin. Äidin pitää välillä vähän levätä, äiti ei muuten jaksa.