Hyvä "refluksi vauva ääni käheä",

refluksi voi vaikuttaa pidempään jatkuessaan myös vauvan ääneen. Vauvan ääni käheytyy, koska äänihuulet ärtyvät ja/tai tulehtuvat mahahapon noustessa ruokatorvea pitkin. Niinpä vauvan pitkään jatkuva käheys ilman muita nuhaoireita kertoo usein refluksista, erityisesti jos on kyseessä ns. silent-refluksi, jossa vauva ei kaaripuklaile, vaan nieleskelee puklin. Pelkkä käheys ei kuitenkaan välttämättä ole merkki refluksista.

Meillä käheys jatkui kolmisen viikkoa ennen kuin tajusimme huolestua asiasta. Muita oireita olivat nieleskely, virkayskä, aivastelu, satunnaiset kaaripuklit muun puklailun ohessa ja se, ettei vauva viihtynyt ollenkaan mahallaan tai selällään. Käheyttä oli nimenomaan unilta herättäessä, ääni selkeni yleensä päivän mittaan. Kunnes sitten lakkasi selkeytymästä, ja lapsi lakkasi jokeltelemasta ja nauramasta.

Gaviscon-kuurin aloittaminen vaikutti meillä äänen kirkkauteen muutamassa päivässä, ja jokeltelu ja nauru tulivat takaisin äänen kirkastuessa. Aivastelua ja virkayskää on satunnaisesti edelleen ja ääni on monesti painuksissa aamuisin, jos Gaviscon on jäänyt yöllä antamatta.

Yst. terv. "Köh..."