Päiväkirjoista puuttuu safkan määrä, kun ei me nyt ihan kaikkea jakseta mittailla ja päiväkirjastella. Mutta jotta itse muistaisi, miten ruokarintamalla edettiin, niin tässä statistiikkaa.

- Soseannos, mitä tahansa sosetta, jota ollaan jo syöty (mustikka, luumu, perunaporkkana, persikka): 1/5-1/4 pienestä pilttipurkista

- Sosepuuro, mikä tahansa sose + veteen tehty minuuttikaurahiutalepuuro: 1/5 pientä pilttipurkillista puuroa ja 1-2 tl sosetta. Ei soseuteta, menee sellaisenaan.

- Kaurapuuro: juuei mene miksamatta soseella. Paitsi tuurilla, jos lapsi on aamuyöstä puolinukuksissa.

- Uusi maku soseena: 2 tl aluksi. Jos maistuu, eikä tule mitään oireilua, niin seuraavana päivänä annetaan normiannos.

-Maito: 1 maitoannos= yhden rinnan senhetkinen tuotanto. Ei pysty mittaamaan luotettavasti, koska pumppaamalla ei saa irti juuri mitään ja lypsämällä tosi vaihtelevasti. Täytyy vaan luottaa, että skidi vetää itselleen sopivan määrän. Luomutuotanto ei näytä olevan moksiskaan nopsasti pidentyneistä ruokailuväleistä ja skidi tuntuu vain imuroivan viimeisenkin pisaran paljon aiempaa tehokkaammin. Ei edes nukahda safkan ääreen, vaikka lyhyemmillä syöttöväleillä oli tapana useaan otteeseen.

Niin että ehkä mä saan sen tälläkin setillä pysymään hengissä. Vaippoja kastuu päivässä 6-8, poistoputki toimii varsin säännöllisesti 2-3 kertaa päivässä ja ilmavaivat ovat vähentyneet huomattavasti, niin että siitä päätellen kaikki ihan jees. Ensi viikolla laitamme bataatiksi ja banaaniksi, sekä kotikutoiseksi perunaporkkanaksi.