Pikkuveli kasvaa tomerasti. 6 vk neuvolassa mitat olivat kutakuinkin 5 kg ja 55 cm, silinteri 38 cm. Ällistyttävää kasvua ryydittämässä on loputon ruokailuinnostus, hän syöpöttelee parin-kolmen tunnin välein molemmat hanat tyhjiksi. Iltaisin on vähän mahanpuruja, mutta pahimmillaankin huutokärvistelyä kestää vain parisen tuntia.

Pikkuveli nukkuu erinomaisen hyvin. Yöllä syödään kerta tai pari, mutta tämä hoidetaan kätevästi nukkuen samalla. Multitaskaaja heti alusta pitäen. Päivällä ihan parasta on sitterissä köllöttely. Tyyppi on niin kätevä käsistään, että onnistuu välillä jopa huitaisemaan soittorasian päälle. Sit ihmetellään, että mistä se ääni oikein tulee.

Pikkuveli katsoo jo silmiin, hymyilee ja puhuu, että "glää" ja "nuu". Hymy on hurmaava ja herkässä. Tutti ei maistu ja kynsien leikkuu on ikävintä ikinä. Tässä suhteessa lapsi on ihan samaa maata kuin isoveljensä.

Pikkuveli nukahtaa aina välittömästi sekä vaunukoppaan että autonistuimeen. Muuten nukumme olosuhteiden pakosta perhepedissä. Toivottavasti tästä opitaan eroon pian kotiin päästyämme, sillä meikäläisen selkä on tuhannen juntturalla.

Nimikin on jo keksitty ja paperi asianmukaisesti maistraatille toimitettu. Ajoissa jopa. Toivottavasti ei tule pojasta koulukiusaamisen uhri, me kyllä tykättiin, että tämä oli ainoa mahdollisuus. Ja kivoin.

Toivottavasti me nyt oikeasti pääsemme kotiin perjantaina. Olen jo tehnyt joulupukille kaikenlaisia lupauksia perusteellisesta joulusiivouksesta lähtien ja sisustuspuuhailuihin päätyen.