Joo, ei olisi taas pitänyt mennä kehuskelemaan. Pulu lakkasi välittömästi nukkumasta paremmin. Ja korvasi unet heräämällä öisin noin tsiljoona kertaa. Muistaakseni nukkumatta siinä välissä.

Vaikea kuitenkin sanoa, koska itse vedin puolet yöstä sikeitä sohvalla. Sen puolen, jota mies ei. Sen toisen puolen sitten yritin houkutella nukkumattia käväisemään. Pitää siirtää mukavampi tuoli pinnasängyn viereen, että saa edes hetken torkahdettua. Joku miehen kaveri vielä soitti kesken aamupäiväpäikkäreiden. Eikä Pulu sit enää tietenkään saanut unta. Herää kysymys, miten mä annan mun miehellä olla mitään kavereita. Etenkin kun ne eivät ikinä hoitaisi lasta, vaikka uskallettaisiin kysyä.

Pulu on kuitenkin nukkumattomuuden lisäksi keksinyt nyt syömättömyyden ikäänkuin bonarina. Et kaikki se aika, jota me ei yritetä nukkua, menee kätevästi kun me yritetään jollain tavalla houkutella kaverin suu ensin auki niin pitkäksi aikaa, että sinne saa tökättyä lusikallisen jotain. Ihan mitä vaan, mikä kelpaisi. Monipuolinen ruokavalio on nyt lähtenyt lomailemaan johonkin toiseen torppaan, ja meillä syödään pääasiassa maitoa, banaania ja maissinaksuja.

On ne kuitenkin terveellisempiä kuin ilma. Eikä tätä voi vuosikausia kestää. Eihän?