Päätin eilen ratkaista kiukunaiheeni aikuiseen malliin ja otin yöllisen viitsimistapauksen puheeksi miehen päästyä noin 20 cm kotioven sisäpuolelle. Mies hölmistyi silminnähden kun kuuli Tapauksesta, ei kuulemma muistanut ollenkaan. Mutta oli kovasti pahoillaan ja kertoi ihmetelleensä aamulla, että mitä me sohvalla teimme.

Mies on kyllä joskus aiemminkin onnistunut nukkumaan silmät auki ja poika on selvästi perinyt taipumuksen. Sovittiin yhdessätuumin, että tästä lähtien a) se on mies joka nukkuu sohvalla tarpeen (oman tai vaimon tai jälkikasvun) vaatiessa ja että b) miehen ollessa vaaka-asennossa varmistetaan, että hän on varmasti hereillä, jos alkaa kuulumaan tai näkymään tyhmyyksiä, ja jos ei ole, niin herätetään. Että jos näillä sitten mentäis hamaan tulevaisuuteen.

Muissa uutisissa: rotavirusrokotus selvästikin potkii ja kihisee pojan sisuskaluissa. Illalla poika alkoi roikumaan ja vonkumaan ja vääntelehtimään oikein säälittävästi. Siinä sivussa ulostautuva ilma haisee todella pahalta normaaliin verrattuna. Olen yrittänyt autella välillä tissittämällä ja välillä jalkoja pumppaamalla, ensimmäinen tuntuu rauhoittavan vauvaa ja toinen auttaa ilmaa ulos. Otusparka. Pahin iltavääntö kesti parisen tuntia ja aamuvääntö tuli vartin seteissä ennen keskipäiväpäikkäreitä.

Kyllä sitä tuntee itsensä aika kiduttajamutsiksi, kun ekana syöttää jälkikasvulleen viruksia ja tokana hörpyttää inhaa kuplavettä perään. Sammas näyttää hiukan jo vetäytyneen, niin että tätä vissykuuria varmaan jatketaan kunnes kieli on puhdas. Vissyhuuhtelu siis niin monta kertaa päivässä kuin muistaa ja kaikki suuhunmentävät pestään joko vissyllä tai keittodesinfioidaan. 

Nyt jos pikapikaa... Jaha, pikkusankari heräsi.