Mies meni nukkumaan kurkkukipuisena ja heräsi raatoflunssassa. Meikäläisellä alkoi lihaskivut ja päänsärky puolen päivän aikaan. Lapsi alkoi niiskuttaa ja kärttyillä viime syötöllä.

Nyt ei auta kuin toivoa, että lapsella on sama kuin mulla, että saa vasta-aineita suoraan suuhun. Ja että mulla on sama kuin miehellä, koska en tavallaan tarvitsisi kahta flunssaa päällekäin. Enkä kyllä keksi ketään muutakaan, joka tarvii. Ja sitten jos voisi vielä siihen päälle toivoa, että kellään meistä ei ole minkäänmerkkistä influessaa, vaan että tämä on jotain ihan norminuhaa vain.

Siltä varalta, että tämä nyt on kuitenkin juurikin jotain influenssaa, aion tänään suorittaa viikkosiivouksen, vaikka on vasta keskiviikko. Koska on kurjaa sairastaa pölyn ja kuran välimaastossa. Sitten käyn kaupasta sitruunoita, nenäliinoja ja peruselintarpeita, vaikka on vasta keskiviikko. Harmittaa kuitenkin huomattavasti enemmän, jos sairaana huomaa, että ei ole mitään syötävää tai niistettävää.

Ja sitten varmaan kaadunkin sänkyyn. Koska oikeastaan tekisi mieli mennä jo. Mutta ehkä sitten kuitenkin teen mieluummin tällä kertaa fiksuja valintoja helppojen sijaan. Kuten vanha viidakon sanonta kuuluu, valinta kumuloituu aina.