Okei, myönnän: luen liikaa roskalehtiä intternetsistä, kun vauva syö tai nukkuu. Mutta ainakin luen roskalehtijuttuni suoraan alkuperäislähteestä, enkä iltalehden käännöksinä. En kyl tiedä voidaanko tätä laskea lieventäväksi asianhaaraksi, mutta ainakin ehdin roskainformoitua paria päivää ennen kuin roskaa tarjoillaan suomeksi. Pitäisiköhän ryhtyä "toimittajaksi"?

No anyways (näin fiinistii lontoonkielellä ilmaisten), sattuipa silmääni Daily Mailistä juttu imetyksestä. Kuulemma suojaa vaikka minkä kroonisten tautien kehittymiseltä, mutta viimeisimpänä uutuutena myös kakkostyypin diabetekseltä. Mutta eniten silmiini pisti lause, jossa todettiin, että Isossa-Britanniassa noin kolmasosa äideistä ei edes yritä imettää. Et ehkä ei tarvi täällä kärvistellä ihan hirveissä omantunnontuskissa ja terapiarahastoa lapselle suunnitellen, jos pystyy yhtään imettämään. Meillä on ehkä vaan valloillaan sellainen kätevä syyllistyskulttuuri, joka uskottelee, että Kaikki Muut (TM) täysimettävät vähintään Suositusten Mukaan (TM). Niin että jos et, oot huono.

Artikkelin pääpointti taisi kuitenkin olla, että jo kuukauden ajan imettäneillä riski kakkostyypin diabetekseen, korkeaan kolesteroliin tai korkeaan verenpaineeseen on kymmenyksen pienempi kuin täysimettämättömillä. Voisko tähän todeta, että ihan vaan lapsen parhaaksi tässä imetellään ja kauhean itsekästä, jos ei imetellä.

Joo, oon ehkä vähän normaalia huonommalla tuulella. Mies oli yöllä herellä Pulun kanssa puolisen tuntia, meikäläinen noin neljä. Tosin sain kyllä nukkua kaiken takaisin aamulla, mutta ei ole ihan vielä kicksannut sisään, kun suuri osa nukuista suoritettiin syöttöhenkisesti. Oon niin etevä, että multitaskaan (HUOM. lontoota!11) unissanikin.

Alkup. artikkeli www.dailymail.co.uk/health/article-1306806/Mothers-breastfeed-slash-risk-diabetes.html.