Seurattiin täälläkin vaaleja eilen. Pulun uuvahdettua nykäisimme esiin mielihyväleffan, lohturuuan ja kevennyssnapsin. Jätski ei riittänyt näissä geimeissä kuin alkupaloiksi.

On kyllä muuttunut tämä murtumamasistelukin aikaisemmasta lapseutumisen myötä. Alkoholin käyttö, joka ei ole aiemminkaan täysin holtitonta ollut, on muuttunut varsin aikataulutetuksi. Kun ei kerran humalassa haluta lasta hoitaa. Niinpä toinen vetää snapsinsa/muun juomansa aika lailla kerralla, ja toinen sitten pikku hiljaa tunnin päästä. Ensimmäinen hoitaa sitten pikkuotusta aamuun, jolloin toinen on nukkunut itsensä selville vesille, ja voi hoitaa lasta, kun ensimmäinen nukkuu yöväsyjään pois. 

Tällain perheellisenä ihmisenä on pakko ihmetellä, että mitä perseilyä tämä tällainen persustapolitiikka on, häh? Olen huolissani esimerkiksi seuraavista kyseisten keekoilijoiden vaaliohjelman osioista täysin pelastakaa edes lapset -hengessä:
 

* Puolustamme monikulttuurisuutta puolustamalla kansallista identiteettiä -> Kuka saa päättää, mikä se lapsillekin tyrkytettävä kansallinen identiteetti on?

* Vain suomalaista identiteettiä vahvistavaa taidetta tuettava -> Lasten taidekasvatus yksipuolistuu ja maailman- ja elämänkuva kapenee.

* Ylen ruotsinkielistä ohjelmatarjontaa tulee vähentää -> Menevätkö tässä mukana myös opetusohjelmat ja lastenohjelmat?

* Henkilökohtaista vastuuta jokaisen omasta hyvinvoinnista on lisättävä -> Mistä terveys- ja sosiaalipalveluista supistetaan? Liittyykö tähän esimerkiksi uudistuksia liittyen syrjintään työlainsäädännössä tai lasten oikeuksien siirtämistä aikuisille (esim. subjektiivisen päivähoito-oikeuden poistaminen)?

* Rakenteellisten uudistusten lisäksi tarvitaan arvopohjaista uudistumista -> Mitkä kaikki arvot menevät uusiksi?

* Perussuomalaiset ovat perinteisen perhekäsityksen puolesta -> Miten käy sateenkaariperheiden, yh-perheiden tai uusioperheiden lapsille tällaisessa asenneympäristössä? Saati sitten lainsäädäntöympäristössä?

* Mamu-oppilaille koulukohtainen enimmäiskiintiö -> Kuinka pitkiä koulumatkoja kiintiöistä kärsivät joutuvat käymään päivittäin? Millainen kuljetussouvi tulee niihin suomalaisperheisiin, joiden kullat heitetään lähikoulua kauemmas tasaamaan kiintiöitä puoleen tai toiseen? Puhumattakaan siitä sosiaalisesta paineesta, ettei voi käydä koulua naapuruston kavereiden kanssa. Kuka päättää, mihin kouluun kukakin heitetään kiintiöiden tasaamiseksi?

* Käytöksen numeroarviointia varhennettava ja arvio myös päättötodistukseen -> Mitä tämä aiheuttaa lasten itsetunnolle? Saati myöhemmän opiskelu- tai työpaikan hankinnalle teini-iän törttöilyistä selvittyä?

* Kandidaattitutkinnosta päätutkinto moniin oppiaineisiin -> Suomen menestys Pisa-tutkimuksissa on suurelta osin kiinni siitä, että opettajat ovat pidemmälle koulutettuja kuin muualla. Halutaanko lapset tyhmentää tyhmentämällä opettajat? Kandidaattitutkinnolla ei myöskään perinteisesti ole työllistytty Suomessa, koska maistereita on niin paljon tarjolla. Lisää nuorisotyöttömyyttä?

* Maan sisäinen turvallisuus perustuu yhtenäiseen kansaan -> Kyllä minä näkisin, että koulutettuihin pelastus- ja turvallisuusalan ammattilaisiin, joiden toimintaa ja valvontaa suoritetaan lakisääteisesti.

* Kansalaisuus on palkinto -> Ja mitenhän tämä palkinto on tarkoitus ansaita? Hommaamalla 10 käytöksestä päättötodistukseen? Liittymällä Persujugendiin?

* Veronmaksuhalukkuudesta on huolehdittava myös yhteisöllisellä sosiaalipolitiikalla -> Miten tämä sopii yhteen sen kanssa, että "Henkilökohtaista vastuuta jokaisen omasta hyvinvoinnista on lisättävä"

Joku "kansa" on kuitenkin näin äänestänyt, joten näillä mennään seuraavat neljä (4) vuotta. Haluaisin vaan kysyä, että kukahan sen kansan muodostaa, koska kukaan tuntemani henkilö ei myönnä äänestäneensä persuja. Tai ehkä elän jossain ihmekuplassa, jossa olen säästynyt "kansan" kohtaamiselta. Ei kai tässä auta sitten muu, kuin ruveta itsekin poliittiiseksi muutenkin kuin äänestämällä. Ja kasvattaa lapsi siihen myös. Heja vappupallot!